Tegn og symptomer pĂĄ hovedskader efter et fald

Tegn og symptomer pĂĄ hovedskader efter et fald

Hovedskader og traumer kan være skræmmende. Da hjernen er placeret inde i kraniet, er dette et følsomt område af kroppen, der styrer alt fra motorfunktioner, kognitive færdigheder og meget mere. Derfor er det så vigtigt at genkende tegn og symptomer på hovedskade efter et fald, så du kan få lægehjælp med det samme. Hvis du venter for længe, ​​kan skaden blive værre, og resultaterne kan være fatale.

Hovedpine

Et af de mest almindelige symptomer på hovedskader efter et fald er hovedpine. En svag hovedpine betyder ikke nødvendigvis noget er forkert, men hvis hovedpine bliver gradvist værre, eller hvis det starter som meget smertefuldt, kan det være tegn på alvorlig skade. Folk er døde, fordi de ikke søgte lægehjælp umiddelbart efter et fald, fordi de troede, at deres hovedpine ikke var alvorligt nok til at være et tegn på noget mere alvorligt.

Skull frakturer

Hvis efteråret var traumatisk, er der en chance for at personen har lidt kraniebrud. Der er flere tegn på, at en kraniebrud har fundet sted, herunder blå mærker omkring øjnene og blødning fra næse- eller ørekanaler. En læge kan evaluere nerverne, der styrer øjenbevægelser, ansigtsmuskler, hørelse, syn, slukning og andre funktioner for at afgøre, om der har været en kraniebrud.

Kvalme og opkast

Efter en bump på hovedet er følelse af kvalme ofte tegn på alvorlig skade. I nogle tilfælde kan kvalme være forbundet med en hjernerystelse. Hvis kvalme bliver værre over tid eller bliver til opkast, kan hovedskaden være noget alvorligt.

Hukommelsestab

Med mange hovedskader kan personen ikke huske hvad der skete lige før, under og umiddelbart efter begivenheden. I mange tilfælde vil personen aldrig huske disse begivenheder, selv efter at have modtaget behandling for skaden. Men hvis skaden ikke er alvorlig, vil personen næsten altid genvinde deres evne til at huske og lære nye ting. Selv i tilfælde af amnesi vender personens hukommelse typisk tilbage efter en periode.

svimmelhed

Svimmelhed kan være et symptom på mange typer af hovedskader, herunder hjernerystelse, så du bør søge lægehjælp, når du oplever svimmelhed efter en bump på hovedet.

Bevidstløshed

Hvis en person er bevidstløs efter et fald, er hovedskaden nok meget alvorlig. Søg lægehjælp straks.

kramper

Beslaglæggelser er typisk forbundet med en hovedskade, hvor noget er gået ind i hjernen. Fælles årsager til anfald efter hovedskader inkluderer et kraniumfragment, der bryder ud og går ind i hjernen eller falder på noget, der pokes gennem kraniet og træder ind i hjernen. Når der sker noget som dette, kan personen lide af anfald for resten af ​​sit liv.

Del:
Kommentarer