Tegn og symptomer på gigt på foden

Tegn og symptomer på gigt på foden

Gigt, som er en form for arthritis, skyldes opbygningen af ​​urinsyre-krystaller i leddene. Uronsyre dannes, når din krop bryder ned puriner, som naturligt findes i kroppen og i visse fødevarer. Medikamenter bruges til at behandle aktuelle gigtangreb samt for at forhindre fremtidige angreb. Ifølge National Institute of Arthritis og Musculoskeletal and Skin Diseases forekommer det første gigtangreb almindeligvis i storåen. Symptomer på et gigtangreb kan forekomme pludselig og uden nogen advarsel.

Udseende

Den ramte fodsamling kan forekomme rød og hævet. Huden over fugen kan føle sig varm til berøring. Denne tilstand kan påvirke en eller flere led på en gang. Hvis en person har haft gigt i mange år, kan han udvikle klumper eller knuder under huden omkring leddene. Denne deformitet, der omtales som tophi, skyldes et deponering af urinsyre-krystaller. Tophi er normalt smertefri, men kan blive ømt og opsvulmet under et gigtangreb. Disse klumper kan bryde åbent og dræne et kalkholdigt materiale.

Smerte

Ifølge Mayo Clinic er smerter forbundet med gigt generelt mest alvorlige inden for de første 12 til 24 timer efter det begynder. Smerten er større, når det berørte område berøres eller flyttes, og endda let tryk - som f.eks. Et ark, der dækker fødderne - er uacceptabelt. Smerten er beskrevet som skarpe, knusende, bankende, ubehagelige eller intense. Du kan også bemærke, at den ramte led føler sig stiv. Ubehaget kan elske i dage til uger. Gigtangreb forbi det indledende angreb kan vare længere og påvirke flere ledd.

Symptom Progression

Symptomer starter normalt om natten og kan vække dig fra søvn. Ifølge National Institute of Arthritis og Muskuloskeletale og Hudsygdomme nedsættes tidlige gigtangreb inden for tre til 10 dage. Mere end halvdelen af ​​de mennesker, der har haft mindst en gigtangreb, vil have en anden.

Nyresten

Ifølge den tredje udgave af lærebogen "Introduktion til medicinsk-kirurgisk sygepleje" udvikler omkring 20 procent af patienter med gigt nyresten på grund af opbygning af urinsyrekrystaller i nyrerne.

Del:
Kommentarer