Tegn og symptomer på en hyperextended knæ

Tegn og symptomer på en hyperextended knæ

Hyperextended knæskader forekommer ofte. Knæet kan let strækkes eller snoet på en måde, der tårer ledbånd og forårsager intens smerte, ubehag eller langvarige virkninger. Der er øjeblikkelige tegn på, at du måske har hyperextended dit knæ og symptomer, der fortsætter dage efter skaden.

Hvad er hyperextension?

En hyperextended knæskade opstår, når knæet strækker sig forbi et normalt bevægelsesområde i lige position. I det væsentlige bøjer knæet tilbage på sig selv. Hyperextension kan variere fra en mild skade, som er øm men helbreder om to til fire uger, til en alvorlig skade, der kræver kirurgi og omfattende knæsmerter.

Umiddelbare symptomer

Du vil opleve flere symptomer med det samme, hvis du hyperextrerer dit knæ og vil genkende behovet for hjælp til knæsmerter. Du kan høre eller føle en pop, og det kan føles som om dit knæ er blevet smidt ud af køen. Du vil opleve smerter på ryggen og siderne af dit knæ og hævelse inden for de første par timer af skaden. Mest væsentligt vil du ikke kunne fortsætte med at spille, løbe osv. På dit knæ. Knæet kan blive ustabilt, men ustabilitet er ikke altid let bemærket på grund af hævelsen. Du kan muligvis gå på det, men det vil være smertefuldt.

Hvornår skal man søge pleje af en hyperextended knæ

Hvis du er blevet såret nok, at dit knæ svulmer, føles ustabilt, eller der er nedsat bevægelse eller smerte, bør du søge knæsmerter og evalueres af din sundhedspleje provider så hurtigt som muligt. Prøv ikke at diagnosticere eller behandle knæskader alene. Knæet er en kompleks ledd og kan have mange forskellige skader. Korrekt behandling af disse skader er afgørende for fuld genopretning.

Tidsramme: Gendannelse fra hyperextended knæskader

En mild hyperextension af knæet kan kun kræve to til fire uger for at helbrede. Hvil og fysioterapi vil være de primære behandlingsmetoder, og knæsmerter kan ordineres. Et knæ, der har oplevet en ligamenttår under skaden, kan kræve kirurgi og vil sandsynligvis kræve fysisk terapi og seks til ni måneders konvalescens, før de vender tilbage til atletisk aktivitet.

Behandling

Øjeblikkelig behandling af et hyperextended knæ bør omfatte brug af krykker, hæve det, når du sidder eller ligger ned og ister din skade. Acetaminophen kan også reducere smerte. Knæs smertebehandling afhænger af alvorligheden af ​​skaden. Rest og fysioterapi kan være nødvendig for mild hyperextension, mens kirurgi kan være en mulighed for en hyperextension, der har resulteret i en ligamenttår.

Del:
Kommentarer