Tegn og symptomer pĂĄ Agent Orange Forurening

Tegn og symptomer pĂĄ Agent Orange Forurening

Agent Orange, kælenavnet anvendt til et herbicid / defoliant anvendt bredt i Vietnamkriget, har produceret alvorlige symptomer og sygdomme blandt de mange væbnede servicepersonale, der blev udsat for det. Årtier efter krigens afslutning bliver herbicidets toksiske virkninger stadig mærket og debatteret.

Hvad er det

Agent Orange, der er opkaldt efter farven på de tønder, hvor den blev opbevaret, var en bredbladet defoliant, der blev brugt af De Forenede Stater til at rydde de junglekappe, der dækker nøgleveje og vandveje i Vietnam og dermed lette luftovervågning og angreb. Ifølge Amanda Gardner, en journalist for HealthDay News, var herbicidet sammensat af "forbindelser, der vides at være forurenet med en type dioxin-tetrachlorodibenzo-para-dioxin (TCDD) -produktion."

VA-anerkendte sygdomme

Den amerikanske forbundsregering var langsom til at anerkende forbindelsen mellem Agent Orange og de symptomer og sygdomme, som servicepersonale hævdede, at det havde forårsaget. Veterinærministeriet (VA) anerkender dog i dag, at Vietnam veteraner har ret til invalideydelser, hvis de lider af symptomer forbundet med 11 sygdomme eller tilstande. Disse omfatter chloracne; kronisk lymfocytisk leukæmi; type 2 diabetes; Hodgkins sygdom; multiple myelom; ikke-Hodgkins lymfom; perifer neuropati, både akut og subakut porfyri cutanea tarda; prostatakræft; luftvejssygdomme (lunge, luftrør, bronkier eller larynx) kræft; og blødvævssarkom, akut. The VA giver også fordele for Vietnam veteraner børn, der er født med spinal bifida, en fødselsdefekt.

Symptomer pĂĄ Parkinsons, hjertesygdom

En 2008-rapport fra Medicine Institute, en del af National Academies baseret i Washington, D.C., sagde, at den havde fundet "suggestive, men begrænsede" beviser for en forbindelse mellem agent orange eksponering og øget risiko for hjertesygdomme og Parkinsons. Symptomerne på hjertesygdomme omfatter åndenød, uregelmæssig hjerteslag, svimmelhed, kvalme og sved. Parkinsons symptomer omfatter tremor, motoriske problemer, muskelstivhed og svækkelse af balance og kropsholdning. Instituttets resultater er endnu ikke afspejlet i en udvidelse af VA's handicapkriterier.

GI og urin symptomer

I flere årtier har veteranerne fra Vietnamkriget klaget over mange andre symptomer, der ikke er specifikt behandlet i VA-politikkerne, selvom afdelingen tillader gratis fysiske eksamener for alle, der føler, at han kan lide af en Agent Orange-relateret lidelse. Symptomerne på Agent Orange syndrom omfatter gastrointestinale og genitourinale klager. GI symptomer omfatter kvalme, opkastning, appetitløshed, mavesår, gulsot, forstoppelse og diarré, mens de i genitourinær kategori er nyresmerter og sten, en brændende fornemmelse ved urinering, blodig urin og blære ubehag.

Neurologiske og psykiatriske symptomer

Et stort antal Vietnam veteraner pålægger deres eksponering for Agent Orange for en lang række neurologiske og psykiatriske problemer. Neurologiske klager er følelsesløshed, prikking, svimmelhed, hovedpine, sløvhed, manglende koordinering, træk og fidgeting. Bredt rapporterede psykiatriske problemer er personlighedsændringer, voldelige tendenser, selvmordstanker, dyb depression, maniske episoder og uforklarlig vrede og irritabilitet.

Del:
Kommentarer