Tea Tree Oil & Psoriasis

Tea Tree Oil & Psoriasis

Tea tree olie kommer fra blade af en australsk plante. Oprindeligt blev bladene brugt som erstatning for te, så det var hvordan træet fik sit navn. Aboriginerne oplevede fordelene ved teetræsblade og brugte dem til en række hudirritationer. I dag findes te-træolie i cremer, lotioner og shampooer, der alle giver deres antiseptiske, antibakterielle og anti-svampegenskaber. Psoriasis-patienter har fundet en vis lettelse med te-træolie i sin rene form, ikke som en ingrediens i et andet produkt.

Identifikation

Psoriasis er en livslang hudforstyrrelse, der kan svække for lidelsen. Den mest almindelige type psoriasis kaldes pest. Det forårsager hævede, røde patches eller læsioner, der er dækket af døde hudceller. Disse døde hudceller kaldes skalaer. Skaderne kan forekomme på enhver del af kroppen, der forårsager ubehag.

typer

Psoriasis findes som fem typer. Pest, den mest almindelige, findes hos 80% af patienterne. Det forekommer på albuer, knæ, nederste ryg og i hovedbunden. Guttate ligner små, røde pletter. Bagagerummet og lemmerne er de mest almindelige udbrudsområder. Guttat kommer pludselig op, når infektion eller stress er til stede. Omvendt opstår på armhulene, lyskeområdet, under brysterne og ethvert sted hvor der er folder af hud. Gnidning og sved forårsager de røde læsioner. Pustulær, normalt hos voksne, er hvide hudblærer omgivet af rød hud. Erythrodermic er en inflammatorisk tilstand, der dækker det meste af kropsoverfladen.

Overvejelser

Tea tree olie, indfødt til Australien, blev først brugt af de australske aboriginer, der brugte blade af teet til nedskæringer, forbrændinger og andre hudirritationer. De ville knuse bladene og lægge dem direkte på det inficerede område. Olien fra bladene indeholder terpenoider, som er antiseptiske og anti-svampe.

effekter

I dag findes tea tree olie i cremer, lotion, shampoo og sæbe. Den er også tilgængelig som en æterisk olie. Selvom te træprodukter prale deres evne til at hjælpe psoriasis, kommer de bedste resultater, for nogle patienter, fra den rene æteriske olie, der masseres ind i huden.

Teorier / Spekulation

I øjeblikket ordinerer de fleste læger cortisonprodukter til behandling af psoriasis. Nogle patienter har konstateret, at tea tree olie fungerer bedst på hovedpsoriasis. National Psoriasis Foundation hævder, at der er lidt kendt om fordelene ved te-træolie, og de anbefaler, at hvis te-træolie irriterer huden, afbryde brugen.

Del:
Kommentarer