Tatoveringer og eksem

Tatoveringer og eksem

Selv om tatoveringer generelt er sikre, er der nogle alvorlige bivirkninger at overveje, før de bliver inked. Eksem er en gruppe af hudsygdomme, der fører til kløende udslæt. Da tatoveringer bruger nåle og andre fremmedlegemer på og i huden, kan de føre til eksemopblussninger hos mennesker med tilstanden. Selvom eksem ikke er livstruende, er det irriterende, smertefuldt og kan udløse andre, mere alvorlige, allergiske reaktioner.

Hvad er eksem?

Eksem er det medicinske navn for en gruppe af sygdomme, der forårsager kløende udslæt at optræde på en persons hud. Eksem er generelt en arvelig tilstand, og ofte er folk med astma og høfeber mere modtagelige for eksem. Den eksakte årsag til eksem er ukendt, men "flare-ups" opstår, når kroppens immunsystem reagerer ekstremt på fremmede udløsere.

Kan tatoveringer forĂĄrsage en eksem blusser op?

Desværre kan tatoveringer være en af ​​de fremmede udløsere, der kan forårsage en opblussen i eksem-syge. Fordi tatoveringer involverer injektion af blæk direkte ind i kroppen, kan mennesker med eksem ofte få kløende udslæt på tatoveringsstedet. Selvom mange mennesker, der får tatoveringer, ender med en lille betændelse på tatoveringsstedet, kan eksem lider modtage kløe og endda smerte. Imidlertid er dårlige reaktioner på tatoveringer sjældne, selv hos personer med eksem og andre hudforhold.

Andre Tattoo Risici

Tatoveringer kan forårsage andre kropslige problemer ud over simple eksem-blændinger. Det er kritisk vigtigt, at folk får tatoveringer fra velrenommerede butikker, der bruger steriliserede instrumenter. Beskidte værktøjer kan passere en lang række sygdomme, nogle dødelige, ind i blodbanen. HIV og hepatitis B og C er tre af de alvorligste sygdomme, der kan indgå i tatoveringer. Derudover er det muligt at få bakterielle hudinfektioner fra tatoveringer. Selvom det er en sjælden mulighed for at indgå disse sygdomme og infektioner, er de alvorlige, og folk bør overveje de mulige konsekvenser, før de bliver inked.

Henna Tatoveringer

Desværre er permanente tatoveringer ikke den eneste form for tatovering, som kan føre til eksem. American Academy of Dermatology udgivet en advarsel om, at sorte henna tatoveringer kan føre til eksem og andre hudirritationer. Specifikt kan sorte henna tatoveringer lavet med den kemiske paraphenylendiamin (PPD) forårsage alvorlige allergiske reaktioner og eksem. Mange forældre tror, ​​at henna tatoveringer er helt sikre for deres børn, men de skal sikre, at deres børn kun bruger PPD-fri henna tatoveringer. Da eksem er forårsaget på ydersiden af ​​huden, kan aktuelle tatoveringer have nogle af de samme skadelige virkninger som permanente tatoveringer.

Patchtests

Hvis nogen med eksem ønsker at få en tatovering, er det bedst at starte med en patch test. En tatoveringsartiker injicerer en lille mængde blæk i området af den ønskede tatovering. Efter et par dage skal en læge kontrollere området for at afgøre, om det er inficeret eller betændt. Hvis det er klart, er personen sandsynligvis ikke allergisk over for tatoveringsfarven. En klar patch test er dog ikke en garanti for, at patienten ikke vil have en reaktion på tatoveringen.

Del:
Kommentarer