Tannin Allergi Symptomer

Tannin Allergi Symptomer

Tanniner er en syre, der er almindelig i mange drikkevarer, som i nogle tilfælde kan forårsage allergisk reaktion. Som med enhver allergisk reaktion kan disse symptomer variere fra mild til livstruende, men alle skal tages meget alvorligt. At vide lidt mere om tanninallergi kan redde dit eller en elskedes liv. Som med enhver medicinsk tilstand, hvis du har mistanke om en tanninallergi, skal du kontakte en læge for at håndtere allergi.

Mild Reactions

Tanniner er oftest til stede i rødvin, kaffe og te. Som et produkt af en plante kan tannin forårsage pludselige reaktioner hos nogle mennesker, selv dem, der har brugt disse drikkevarer i årevis uden dårlige virkninger.

Svage symptomer omfatter mild hovedpine, jitteriness eller angst. Dette skyldes, at kroppen reagerer som om tannin var en mindre infektion, og kroppen kaster op adrenalin, histaminer og andre forsvar for at bekæmpe invaderingen.

Moderate Reactions

Moderate reaktioner kan opstĂĄ, hvis en person med mild reaktion forbruger tannin igen, eller de kan ske spontant. Disse symptomer er mere alvorlige og kan blive problematiske.

Nogle moderate symptomer omfatter kvalme, ubehagelig mave, diarré og mere alvorlige hovedpine. Nogle mennesker oplever endda høfeber-lignende symptomer. I disse tilfælde begynder histaminer at overreagere til forekomsten af ​​tannin og forsøger at eliminere dette "toksin" fra kroppen så hurtigt som muligt.

Livstruende reaktioner

Nogle mennesker kan spontant opleve livstruende allergiske reaktioner pĂĄ tannin, selv om de fleste mennesker, der har livstruende reaktioner, tidligere har haft milde eller moderate reaktioner.

I en livstruende reaktion kan en person opleve svære vejrtrækninger, en kvælningssensation, hævet tunge eller anden blokering af luftpassagen. Dette skyldes en alvorlig overreaktion af kroppens histaminforsvar, hvilket resulterer i hævelse af blødt væv og slimhinder.

Supplerende reaktioner

Nogle undersøgelser tyder på, at en mild form for tanninallergi faktisk kan forværre andre kroniske sygdomme, herunder astma. På samme måde oplever nogle mennesker migræne eller "hængende overs" efter at have forbruget en lille mængde rødvin. I disse tilfælde kan tanninallergier forværre en allergisk reaktion på sulfider, der bruges til at bevare vin.

Forebyggelse / Solution

Den bedste forebyggelse er at undgå at forbruge drikkevarer med tanniner i dem alle sammen. Løsninger til tanninallergi omfatter indtagelse af et antihistaminmedicin i mild til moderat reaktion eller kan kræve injektion af epinephrin, en kraftig antiinflammatorisk, i tilfælde af livstruende reaktioner. Kun en læge kan ordinere epinephrin, og dem, der har oplevet en livstruende reaktion, eller som lægen føler sig måske oplever, burde altid have en engangspenge med dem og bære et MedicAlert-armbånd.

Del:
Kommentarer