Symptomer på øjentryk

Symptomer på øjentryk

Overskydende tryk i øjet er medicinsk kendt som okulær hypertension. Tryk i øjet kan blive et alvorligt helbredsproblem, hvis det ikke diagnosticeres og behandles. Øjetryk skyldes opbygning af væske i øjet og måles i millimeter kviksølv (mm HG). Trykket inde i øjet skal ligge mellem 12 og 21 mm HG, selvom nogle patienter har været i stand til at modstå et højere tryk uden risiko for dem. Hvis trykket i øjet overstiger 30 mm HG, er det vigtigt at søge lægehjælp og foretage de korrekte tests.

Årsager

Øjetryk kan påføres ved mange årsager som stress og skade og resulterer ikke altid i alvorlige problemer. Hvis du ikke behandler dine øjentrykssymptomer, kan det føre til glaukom. Glaukom er en alvorlig tilstand, hvor optiske nervefibre i øjet bliver underernærede og mangler den korrekte blodforsyning. Nerverne, hvis de ikke behandles, vil til sidst dø og vil ikke kunne regenerere. Øjetryk betyder ikke automatisk glaukom. Glaukom er også forbundet med manglende blodgennemstrømning til optisk nerve.

Symptomer på øjentryk

Symptomer på øjentryk omfatter alvorlige øjenpine og hovedpine. Et gradvist tab af syn kan forekomme, normalt samtidigt i begge øjne. Redning af øjet og sløret syn er også symptomer på øjentryk. Alvorligt øjentryk er ofte ledsaget af kvalme og opkastning på grund af den stærke smerte i øjnene. Hvis patienten har tykkere hornhinder, er resultatet ofte højere øjentryk. Desværre vises mange af symptomerne på øjentryk ikke, før der er opstået flere alvorlige problemer. En øjenprøve skal udføres hvert halve år for at sikre, at du ikke har et mere truende problem.

Test for at kontrollere øjentryk

Der er mange tests til rådighed til at måle trykket i øjet for at afgøre, om du har alvorlige problemer med øjetrykket, og hvis de har udviklet sig til glaukom eller andre øjensygdomme. En simpel visuel øjenprøve kan udføres for at bestemme din synlighed. Numbing medicinske dråber anvendes normalt under en tonometri-test. Denne test måler trykket i øjet og er meget nyttigt, når man skal bestemme omfanget af problemet. Din side perifere vision bør også testes.

Behandling

Farmaceutiske lægemidler er tilgængelige for at reducere øjentrykket ved at hjælpe øjet med at frigøre overskydende væske. Kirurgi er en mulighed, da det dræner øjet, reducerer øjentrykket og forhindrer mere alvorlige symptomer og problemer. Betablokkere hjælper med at forhindre øjen i at frembringe øjenvæske for at forhindre tryk.

Historien kan skyldes

Hvis du har en familiehistorie for glaukom eller alvorligt øjentryk, kan du være i fare for forhøjet øjentryk. Tidligere øjenskader, uanset om de er alvorlige eller mindre, kan også føre til højt øjentryk.

Del:
Kommentarer