Symptomer pĂĄ lavt ferritin

Symptomer pĂĄ lavt ferritin

Ferritin er et protein indeholdt i celler, der lagrer jern til senere brug af en persons krop. Mængden af ​​proteinet i din krop er direkte korreleret med mængden af ​​jern, der kan opbevares. Ferritin opbevares i leveren, milt, skeletmuskler, knoglemarv og i blodet.

Niveauer af ferritin

For at teste niveauer af ferritin kan en simpel blodprøve udføres. Hvis niveauer af ferritin er lave, er det normalt tegn på en jernmangel, som muligvis behøver behandling.

Det ideelle niveau af ferritinproteiner, der findes i din krop, er et blodprøveresultat på 70 mg pr. Deciliter (som er en koncentrationsenhed pr. Vægt og ved molekylærtælling) og 90 mg pr. Deciliter. Det normale interval for voksne mænd er dog mellem 30 og 300 mg pr. Deciliter. Mange personer med ferritin testresultater under 60 mg pr. Deciliter kan ordineres behandling for jernmangel.

Symptomer

Lavt indhold af ferritin har ikke altid symptomer, men tilstanden kan være en forløber for en individuel udvikling af anæmi. Nogle indledende symptomer forbundet med lav ferritin omfatter mindre smerter, let træthed, svaghed, øget puls eller hjertebanken, tab af energi, tab af libido, øget irritabilitet og forvirring. Andre symptomer kan omfatte pica (spiser ikke-fødevarer), pagofagi (tvangsmæssig spisning af is), mindre mavesmerter, halsbrand og følelsesløshed eller prikken i dine ekstremiteter. Kvinder kan også opleve lange eller usædvanligt tunge perioder.

Tegn

Mange patienter viser også visuelle tegn på lave ferritinniveauer og jernmangel, som omfatter hudens eller øjnens bleghed, skørhed eller svaghed i negle, tarmproblemer, kognitive problemer og let eller voldsom blå mærkning.

Da jernmangel kan også ændre thyreoideabolismen, og lav ferritin og jernmangel er ofte forbundet med hypothyroid sygdom.

Forebyggelse

For at forhindre lave ferritinniveauer i din krop skal du være opmærksom på de risikofaktorer, der er forbundet med tilstanden, herunder en diæt, der er lav i jern, usædvanligt blodtab, familiens historie om jernmangel og de nævnte symptomer.

Behandling

Hvis du mener, at du kan have tilstande som lav ferritin, jernmangel, anæmi eller hypothyroid sygdom, bør du konsultere din læge, inden du begynder behandling. Behandling for lav ferritin vil ofte omfatte supplere din nuværende diæt med jern. Dette kan gøres ved hjælp af jernrige madvarer som magert kød, æg, grønne og grønne grøntsager og fuldkornsprodukter. Tilstanden kan også støttes af jerntilskudsmedicin, der er til rådighed over-the-counter på dit lokale apotek. Sørg for at læse instruktionerne og advarslerne på sådanne tilskud til din behandling.

Ifølge Federal Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er det anbefalede behandlingsforløb en tre måneders behandling. Men nogle betingelser og individer kan have brug for fra seks til tolv måneder til behandling. Kontakt din læge for at identificere det bedste behandlingsforløb.

Del:
Kommentarer