Symptomer pĂĄ humane parasitter

Symptomer pĂĄ humane parasitter

En menneskelig parasit ville være nogen form for fremmed mikroskopisk organisme, som i det væsentlige bruger din krop til at opdrætte og overleve. Med det kommer en hel del symptomer, alt afhængig af den type parasit, der kalder dig værten. Det kan være en type rundorm, en slags ringorm eller en anden slags væsen, som plasmodiumet, som er parasitten, der producerer malaria. For det meste kan hver af disse parasitter få en person til at opleve nogle af de samme symptomer, varierende i grader baseret på infektionsdybden.

Kvalme

De fleste mennesker vil normalt lide af en vis grad af kvalme, når de er smittet med en menneskelig parasit. Dette har meget at gøre med placeringen i kroppen, at parasitten normalt vil ringe hjem. Mange af de parasitter, der inficerer mennesker, finder normalt deres vej ind i fordøjelseskanalen, der infiltrerer tarmens vægge, hvor de kan modne og opdrætte. En gang i tarmene vil disse parasitter ofte forårsage, at en person bliver kvalme, nogle gange så alvorlig, at den beder opkast.

Diarré

Meget som kvalme kan disse parasitter også få en person til at opleve intermitterende episoder af diarré eller løs afføring. Igen skyldes dette stort set den parasitiske infektion langs tarmvæggene. Da parasitterne modnes og formindskes, oplever en person en øget hyppighed af diarré og kan også opleve blod i afføringen.

kramper

Et andet ret almindeligt symptom på menneskelige parasitter vil manifestere sig som kramper og ubehag i maven. Kramper kan komme med eller uden kvalme og diarré, men de vil generelt øge i hyppighed og intensitet, da populationen af ​​parasitterne vokser. For det meste bliver kramperne kedelig og systematisk forværret, indtil den er ret skarp.

Feber

Det er ikke ualmindeligt, at en person med en parasit begynder at udvikle feber. Selvfølgelig vil ikke alle parasitter forårsage denne type reaktion hos et individ, men potentialet er der stadig. Normalt begynder du med en relativt mild feber (mellem 100 og 101 grader F), der går videre, når den ikke behandles, til en, der er ret høj (over 103 grader F). Men feber kommer ikke altid alene, og nogle mennesker vil begynde at lide af sveden såvel som kuldegysninger.

Åndedrætsspørgsmål

Da parasitterne får lov til at opdrætte, modne og yngle igen, bliver der mulighed for migration. Et sådant sted, at de rejser, er i lungerne, hvor de igen kan modne og yngle. Når dine lunger oplever denne type invasion, vil du normalt begynde at lide af nogle respiratoriske problemer, herunder vedvarende hoste, hvæsen og åndenød.

Træthed og smerte

Et andet fælles område for migration af disse parasitter er faktisk blodet, som effektivt kan bære disse mikroskopiske organismer næsten overalt i kroppen. Når dette sker, begynder du typisk at opleve en stigende mængde træthed og udmattelse. Dette kan derefter følges med lidt smerte og ubehag i dine arme og ben, da parasitten begynder at invadere muskelvæv.

Del:
Kommentarer