Symptomer på høje testosteronniveauer hos mænd

Symptomer på høje testosteronniveauer hos mænd

I tilstrækkelige mængder fremmer testosteron, et androgent steroidhormon, der produceres i testiklerne og adrenalerne, udviklingen og funktionen af ​​maskulin egenskaber og sekundære kønskarakteristika, herunder libido og reproduktion, hjælper med vækst i muskel- og knoglemasse og hjælper med at regulere visse hjernefunktioner. Høje mængder testosteron kan give nogle gode egenskaber, herunder øget energi og forbedret evne til at lære og fastholde information. I meget høje mængder kan det forårsage overdreven eller ekstrem opførsel og kan forårsage skadelige eller uønskede fysiske bivirkninger.

Betydning

Forsker Alan Booth, en sociologi og human udviklingsprofessor ved Penn State, mener, at mænd med højt testosteron kan ryge og drikke mere end mænd med mindre mængder af hormonet. Booths resultater tyder også på, at disse mænd engagerer sig i kampe og bekæmpende adfærd og kan deltage i risikofyldte virksomheder oftere end mænd med lavere testosteron. Hans forskning afslører også en tendens til mænd med øget testosteron til at begå ulovlighedshandlinger og miste deres partnere eller ægtefæller.

Konsekvenser

Booths undersøgelse tyder på, at hvis du har højt testosteron, kan du opleve hyppige episoder af ledighed og urolige relationer, brudte ægteskaber og anstrengte relationer med dine børn. Det kan være svært at være trofast over for en person og kan lide af seksuelt overførte sygdomme. Din tendens til at gamble og at tage risici kan resultere i finansielle og juridiske vanskeligheder, og du kan blive offer for hyppige ulykker på grund af din impulsive, boisterous natur.

Fysiske træk

Hannah Holmes har i sin bog "The Well-Dressed Ape" hævdet, at du kan have høje testosteronniveauer, der cirkulerer i din krop, hvis din ringfinger er længere end din pegefinger. Andre faktorer, der kan betyde højt testosteron i dit blod, omfatter en tilbagegående hårlinie, kraftig vækst i ansigts- og kropshår, acne, en magert krop og højt kindben med en lav brynderyg. I september 2002 mænds sundhed, Laurence Gonzales bemærker, at mænd med højt testosteronniveauer tendens til at smile sjældent og snakke mindre, hvilket tyder på, at de foretrækker handlingsorienterede sysler over dem, der kræver verbalisering.

Testosteron Supplementation

Høje testosteronniveauer kan forekomme naturligt eller som følge af tilskud ved hjælp af pletter, geler eller intramuskulære injektioner. Da testosteronniveauet falder efter 50 års alderen, kan din læge foreslå, at du begynder at udskifte terapi ved hjælp af syntetisk testosteron. Hvis du under udskiftningstræning mærker nedsat impulskontrol, ekstreme skift i humør, eller hvis du føler dig vredere og mere argumenterende end normalt, kan du have for meget testosteron i din krop.

Anabolske steroider

Androstenedion ("andro") er en type anabolsk steroid, der anvendes af atleter for at øge muskelmassen og styrken og at skabe udholdenhed. Når du bruger en anabolsk steroid i overdrevne doser dagligt, vil du øge dine testosteronniveauer, men du risikerer også at udvikle helbredskomplikationer. Symptomer på langvarig administration af testosteron omfatter krympning af testiklerne, reduceret sædcelle og impotens, forstørrelse af brystvæv, levertumorer, udvidelse af hjertemusklen, acne, hårtab og muskelsmerter.

Del:
Kommentarer