Symptomer pĂĄ en inflammet carotidarterie

Symptomer pĂĄ en inflammet carotidarterie

Temporal arteritis, eller en betændt arterie, refererer til inflammation og eventuel skade på en arterie - ofte carotiden - der leverer blodgennemstrømning til hjernen. En betændt carotisarterie er en skræmmende og farlig tilstand. Desuden er symptomerne vidtrækkende og ofte yderst smertefulde. Da mange af symptomerne på inflammerede arterier kan deles med andre tilstande, er det nødvendigt at lære symptomer på en betændt carotisarterie for behandlingens hensigtsmæssighed og succes.

Generelle symptomer

Mange af symptomerne på en betændt carotisarterie kan meget vel bruges til at beskrive andre sygdomme. For eksempel kan influenzalignende symptomer, herunder feber, overdreven svedtendens, kvalme eller en generel følelse af sygdom være symptomer på en betændt carotidarterie. Træthed og vægttab er også ofte udtryk for halsskader. Muskelsmerter og smerter, som ikke er i modsætning til hvad du måske oplever med forkølelse eller influenza, kan også være til stede.

Hoved symptomer

Hovedpine på den ene side af hovedet, især templet eller i ryggen af ​​hovedet, er ofte forbundet med en betændt halspulsårer. Du kan mærke særlig følsomhed på en hel side af hovedbunden eller en tykkelse i arterien. Disse symptomer er normalt ledsaget af en bankende eller pulserende i hovedbunden. På trods af dette symptom er svag eller ingen puls i carotisarterien almindelig med tidsmæssig arteritis.

Visionssymptomer

Visionsproblemer er almindelige symptomer på en betændt carotisarterie. Sløring, dobbelt vision og endda tab af syn kan forekomme som følge af denne tilstand. Visionsproblemer kan ikke lokaliseres til øjet på samme side af hovedet som den berørte arterie; heller, enten eller begge øjne kan lide en grad af ustabilitet eller blindhed som et resultat af en betændt carotidarterie.

Orale symptomer

Musklerne i ansigtet kan opleve smerte eller manglende funktionalitet som en bivirkning af denne tilstand. Især kæftområdet påvirkes ofte stærkt, hvilket forårsager ubehag ved tyggning, indtagelse eller gabning. Smerter kan være intermitterende eller stabile. Nogle personer kan opleve hævelse eller ubehag i munden og på tungen. Sådan smerte forekommer sædvanligvis i kæftens ledd.

Andre symptomer

Enkeltpersoner kan rapportere en lang række yderligere symptomer, og de specifikke erfarne varierer meget fra den ene til den anden. Blødende tandkød og mavesår er nogle gange til stede. Fælles stivhed eller smerte kan være en indikator for en inflammeret carotidarterie. En tør hoste, høretab og skarp nervepine, mens det er sjældent, er blevet rapporteret af nogle personer, der fører op til diagnosen af ​​tilstanden. Mens nogle af eller alle disse symptomer kan være (og ofte er) til stede, er det til tider en vedvarende følelse af generel uro den eneste indikator for carotidarterieskade.

Del:
Kommentarer