Symptomer på en blodprop i groinområde

Symptomer på en blodprop i groinområde

En blodpropp kan være en meget alvorlig tilstand, især hvis en blodpropp løsner eller rejser gennem en vene eller arterie i lungerne, hjernen eller hjertet. Blodpropper kan danne hvor som helst fra klynger af blodlegemer, der holder sammen og klumper sammen, og er oftest fundet i underekstremiteterne, lyskeområdet og halsen. At lære at genkende symptomerne på en blodpropp i ljummen kan hjælpe individer med at søge omgående behandling og forhindre komplikationer. Clots er mest almindelige hos ældre personer, og dem, der for nylig har gennemgået kirurgi.

hævelse

Blodpropper forårsager ofte hævelse i ekstremiteten nærmest tilstoppet. I tilfælde af blodpropper i ljummen, og individuel kan mærke hævelse af lår eller kalv. I mange tilfælde kan denne hævelse ikke være meget mærkbar i betragtning af placeringen af ​​blodproppen, men for andre kan hævelsen være ekstrem, da afbrydelsen af ​​blodgennemstrømning gennem ekstremiteten er kompromitteret, hvilket fører til ophobning af væsker kaldet ødem.

Rødmet hud

Et område med rødmet hud kan mærkes i lysken, der skyldes perfusion af blod, som kan samle sig i nærliggende væv, da blodproppen forstyrrer normal blodgennemstrømning samt vækst og udvikling af cellestrukturer i og omkring lyskeområdet.

Smerte

Mange mennesker, der lider af blodpropper i ljummen, kan føle ømhed i det lokaliserede område eller endda i andre dele af benet. Brud er normalt ikke tydeligt. Sårhed kan være mild eller moderat som følge af forsigtigt tryk på det indvendige lårområde eller andre dele af benet, hvor huden er mere øm og følsom for tryk. Mange mennesker oplever smerter i kalven og benet på det berørte ben.

Varme

Akkumulering af blod i et enkelt område kan forårsage, at omgivende væv vokser varmt. Nogle gange er hævelse også til stede. Mennesker med blodpropper i lænestik kan ofte føle et isoleret varmt sted et sted på benet.

Yderligere symptomer

Yderligere symptomer på blodpropper i ljummen kan omfatte (hvis blodproppen eller et stykke af blodproppen er brudt) en følelse af svimmelhed og angst. Smerter kan være mere mærkbare eller forsvinde fuldstændigt, da blodproppen bevæger sig gennem venen eller arterien. Dyb venetrombose er den mest almindeligt forekommende type blodpropper blandt dem, der sidder eller står i lange perioder med følelsesløshed eller prikkende ofte i benet eller begge ben.

Del:
Kommentarer