Symptomer på en aneurysme bag knæet

Symptomer på en aneurysme bag knæet

Den popliteale arterie findes bag knæet. En aneurisme er en abnorm masse i en persons arteries væg. En arterie er et blodkar i kroppen, der er ansvarlig for at føre blod fra hjertet til resten af ​​kroppen. Når en aneurisme bliver for stor, kan den poppe og forårsage intern blødning. En aneurisme bag knæet kan være svært at opdage, fordi mange patienter ikke oplever store eller mærkbare symptomer.

Baggrund

Aneurysmer bag knæet, ellers kendt som perifere aneurysmer, kan danne blodpropper. Når disse blodpropper flytter væk fra selve aneurysmerne, kan de forhindre blodet i at flyde. Den aneurisme, hvis stor nok, er i stand til at presse ind i en anden vene eller nerve.

Klump

Det mest oplagte fysiske tegn på en aneurisme bag en persons knæ er en klump eller bump, der kan mærkes gennem en pulserende fornemmelse. Klumpen kan medføre, at personen smerter, når den bliver presset på eller når den udfører daglige aktiviteter. Hvis du føler nogen form for hævelse eller bump, søg lægehjælp straks.

koldbrand

Når en blodpropp dannes i kroppen på grund af aneurysmen, kan det forårsage begynderstadier af gangren. Gangrene er når væv dør, fordi blodgennemstrømningen er blokeret og næringsstoffer ikke kommer til dine lemmer. Derefter dør dit væv og rotter.

Følelsesløshed

Hvis en aneurisme er stor nok, kan den skubbe på andre nerver. Denne kompression kan få personen til at føle smerte, svaghed og endog følelsesløshed i ben eller knæ. Følelsesløshed kan variere fra en følelse af prikken til at være i stand til at bevæge lemmerne.

Behandling

Hvis en læge har mistanke om, at du har en popliteal arterieaneurisme, vil hun føre en ultralyd. Ultralydet vil se for at finde tilstedeværelsen af ​​aneurysmen samt bestemme størrelsen og hvor den er placeret. Den bedste form for behandling for en aneurisme bag knæet er kirurgi. Læger vil oprette en kirurgisk bypass eller ny vej for blod til at flyde. Bypasset kan laves i en bestemt del af venerne eller gennem et menneskeskabt rør. Dette gør det muligt for blod at bevæge sig rundt og forbi aneurisme.

Baker's Cyst

I mange tilfælde kan en bageres cyste ophobes på knæets bagside. En bager cyst er en samling væsker, der kan forveksles med en aneurisme. En bakers cyste kan danne sig, når leddet i knæet er betændt eller lider af gigt. Disse cyster kan virke som en aneurisme og skubbe mod venerne, hvilket forårsager hævelse i ben og knæ.

Del:
Kommentarer