Symptomer: Hot Fingertips & kiks

Symptomer: Hot Fingertips & kiks

En brændende og prikkende fornemmelse i fingerspidserne kan skyldes en række forskellige forhold. Alt fra neurologiske problemer til karpaltunnel til en hudinfektion kan forårsage disse symptomer. Hvis du oplever andre symptomer sammen med brændende og prikkende fingerspidser, er det bedst at konsultere en læge for at bestemme årsagen.

Karpaltunnelsyndrom

Hot, prikkende fingerspidser er oftest forbundet med karpaltunnelsyndrom. Denne tilstand sker, når der trykkes på medianen i dit håndled, hvilket hjælper med at flytte din hånd og fingre. Karpaltunnel er normalt forårsaget af gentagne bevægelser med dine hænder, såsom at skrive eller sy. Yderligere symptomer omfatter smerte og svaghed i hånden, fingre eller håndled. Tidlige symptomer på karpaltunnel behandles sædvanligvis med håndledsstamme, varme og kolde kompresser og antiinflammatoriske lægemidler. Ca. halvdelen af ​​alle tilfælde skal behandles med kirurgi. Det kan forårsage permanent nerveskader, hvis den ikke behandles.

Spinalstenose

Spinal stenose opstår, når rygkanalen bliver mindre og presser ned på rygmarven og nerverne. Når spinal stenose forekommer i nakken, kan det forårsage følelsesløshed, prikkende og brændende fornemmelse i fingre, hænder og arme. Slidgigt, disk degeneration og spinale tumorer og skader kan alle forårsage denne tilstand. Spinal stenose behandles ofte med specielt designet øvelser og fysioterapi, antiinflammatorisk medicin og akupunktur. Alvorlige tilfælde skal behandles med kirurgi. Hvis den bliver ubehandlet, kan spinal stenose forårsage svær svaghed og lammelse.

Multipel sclerose

Dette symptom kan også være forårsaget af neurologiske tilstande, såsom multipel sklerose. Denne autoimmune sygdom påvirker centralnervesystemet, herunder hjernen og rygmarven. Folk med multipel sklerose føler ofte brændende og prikkende fornemmelser i mange dele af deres krop, herunder deres fingerspidser. Yderligere symptomer inkluderer tab af balance, muskelspasmer, tremor, svimmelhed og dobbeltsyn. Selvom der ikke er nogen kur mod multipel sklerose, er der en række medikamenter, der kan bremse sin progression og mindske sværhedsgraden af ​​symptomer. Steroider administreres ofte for at gøre angreb mindre alvorlige.

Fingerinfektion

Årsagen til dine symptomer kan være en viral eller bakteriel infektion i fingers hud. Både en herpetic whitlow og cellulitis infektion kan forårsage en varm, prikkende fornemmelse i fingerspidserne. Herpetic whitlow er forårsaget af en viral infektion forårsager åbne sår, ledsaget af rødme og hævelse. Cellulitis er en overfladisk infektionsårsag, fordi bakterier kommer ind i huden omkring fingrene. Den varme, prikkende fornemmelse ledsages af hævelse og rødme samt din finger, der føles varm til berøring. Cellulitisinfektion behandles typisk med orale og topiske antibiotika.

Del:
Kommentarer