Sygdomme med stærk urin lugt

Sygdomme med stærk urin lugt

Mad, medicin og vitaminer kan påvirke både lugten og farven på din urin. En ændring i din urin lugt er typisk kun midlertidig og ikke altid et tegn på et underliggende problem. En stærk, foul eller sød lugt, der varer mere end et par dage, bør dog ikke ignoreres. Visse sygdomme, stofskifteforstyrrelser og endda bakterier kan ændre lugten af ​​din urin. Hvis din urin har en stærk lugt til stede, er det bedst at kontakte din primære læge. Din læge vil kunne udføre en urinalyse eller urinkultur og behandle dig i overensstemmelse med resultaterne.

Maple Syrup Urinsyge

Maple sirup urin sygdom som en arvelig metabolisk lidelse, hvor din krop ikke er i stand til at nedbryde visse proteiner. Sygdommen opstår, når der findes en defekt i genet, der producerer enzymet, der gør det muligt for din krop at nedbryde visse aminosyrer, der akkumuleres i blodbanen, såsom isoleucin, valin og leucin.

Symptomer omfatter en ahornsirup lugt til din urin, anfald, spiseproblemer, opkastning og træthed. Hvis den ikke behandles ubehandlet, kan maplesirup urinsygdommen føre til kom, neurologisk skade og død.

Den fælles behandling for denne sygdom undgår fødevarer, som har et højt proteinindhold.

phenylketonuri

Phenylketonuri, PKU, opstår som en ændring i dit DNA. Ændringen forårsager en mangel i enzymet, der er nødvendigt for kroppen at nedbryde aminosyren phenylalanin. Som følge heraf opbygges phenylalanin i din krop.

Symptomerne på phenylketonuri inkluderer en stærk, muggen urin lugt, hududslæt, anfald, tremor og hyperaktivitet. Behandlingen af ​​denne sygdom omfatter en streng kost, der begrænser dit indtag af mælk, fisk, æg, bønner, nødder og chokolade. Din læge kan også ordinere lægemidlet Sapropterin til behandling af phenylketonuri.

Diabetisk ketoacidose

Diabetisk ketoacidose opstår, når der er for lidt insulin i kroppen. Hvis din krop ikke har tilstrækkelig insulin, kan glukose ikke give energi til dine celler. Når dette sker, vil dit blodsukkerniveau stige og nedbryde fedt for at give energi. Når din krop bryder ned fedt, producerer den en giftig syre kendt som ketoner.

Symptomer på diabetisk ketoacidose indeholder en stærk lugt til din urin, frugtagtig lugt til vejret, opkastning, kvalme, mavesmerter, tør mund, hovedpine, hurtig vejrtrækning, skylleflade og tør hud. Hvis den ikke behandles uafhængigt, kan diabetisk ketoacidose føre til en løs bevidsthed og død. Behandlingen omfatter insulinbehandling, udskiftning af elektrolyt og udskiftning af væske.

Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektion, eller UTI, er en almindelig infektion, der starter i dit urinsystem. UTI er mere almindelige hos kvinder end hos mænd og er mere smertefulde og irriterende end livstruende. Alvorlige problemer kan imidlertid opstå, hvis UTI spredes til dine nyrer.

Fælles symptomer på en UTI er en stærk lugt og brændende under vandladning, en vedvarende trang til at urinere og blod i urinen. Disse infektioner behandles typisk med antibiotika.

Del:
Kommentarer