Sundhedsmæssige fordele ved vitamin D-3

Sundhedsmæssige fordele ved vitamin D-3

D-vitamin kommer i to generelle former: D-2 og D-3. De absorberes begge effektivt og er næsten lige så nyttige til en række sundhedsforhold. Men det er vitamin D-3 - den type der findes i de fleste kosttilskud, fødevarer og den slags du laver med solens eksponering - det går ud over opkaldet for at holde dig sund.

Stærkere ben

Både D-2 og D-3 er gavnlige for stærke knogler. Enten form af vitaminet gør det muligt for calcium at absorbere fuldt ud i dine knogler, hvilket gør dem mere robuste. Vitamin D-2 er imidlertid ikke sandsynligt at forhindre brud, rapporterer Linus Pauling Institute. Vitamin D-3 er bedre til at reducere knogletab og forebygge pauser, især blandt ældre voksne, der tager mindst 800 internationale enheder dagligt. For optimal beskyttelse mod skelet og knogler skal du også have nok calcium i din kost - 1.000 til 1.200 milligram om dagen, alt efter din alder.

Forbedret overlevelse for kolonkræftpatienter

I 2008 offentliggjorde forskere en undersøgelse, der viste D-3's fordele til forebyggelse af kolorektal cancer i "Journal of Clinical Oncology." Forskere observerede sundhed og dødelighed hos 304 deltagere, som alle havde kolorektal cancer. Efter evaluering af data fandt forskerne en fælles forbindelse blandt deltagerne: De, der havde de laveste niveauer af vitamin D-3 i deres blod, var mere tilbøjelige til at gå væk fra kolorektal cancer. Deltagere, der opretholdt højere vitamin D-3 niveauer, havde større chance for at overleve sygdommen. Forskerne troede på, at D-vitaminet havde en rolle i at forhindre kræftformer i at komme videre.

Forebyggelse af brystkræft

En undersøgelse, der undersøgte fordelene ved vitamin D-3 til mulig forebyggelse af brystkræft, blev offentliggjort i 2007-udgaven af ​​"Journal of Steroid Bioscience and Molecular Biology." Efter evaluering af undersøgelser, der omfattede i alt 1.760 deltagere, fandt forskere at de, der regelmæssigt tog vitamin D-3 og havde moderat udsættelse for direkte sollys, havde en 50 procent mindre forekomst af brystkræft. Forskere bemærkede, at deltagere skulle tage 2000 internationale enheder af vitamin D-3 hver dag for maksimal beskyttelse mod brystkræft. Dette store indtag af vitamin D-3 øger dit blods D-vitaminindhold så højt som 52 nanogram per milliliter, hvilket niveau der antages at reducere din brystkræftrisiko drastisk.

Korrekte indtag

Mens forskere vurderer forskellige doser af vitamin D-3 til sundhed, har Fødevare- og Ernæringsrådet for Institut for Medicin en fast dosering for alle raske voksne - 600 internationale enheder om dagen. Dette øges til 800 internationale enheder, når du når dine 70'ere. Fattig fisk, herunder laks og sardiner, samt beriget mælk, morgenmadsprodukter og appelsinsaft, er nogle få vitamin D-3-rige fødevarer. Din krop gør endda noget vitamin D-3 med solens eksponering. Du kan sikkert tage mere end anbefalingen om potentielle sundhedsmæssige fordele, men undgå at forbruge mere end 4.000 internationale enheder dagligt fra en kombination af mad og kosttilskud. Overdreven D-vitamin får dit calciumniveau til at stige, hvilket resulterer i hjerte-, blodkar- og nyreskade.

Del:
Kommentarer