Sundhedsmæssige bekymringer for Silicone Ice Trays Vs. Plastic isbakker

Sundhedsmæssige bekymringer for Silicone Ice Trays Vs. Plastic isbakker

Plastic isterning bakker har været et populært valg i mange år; de er billige, genanvendelige og bekvemme. Nylige bekymringer om kemikalier i plastik, der kan udvaskes i fødevarer, har rejst spørgsmål om sundhedspåvirkningen ved at bruge plastiske isterningsbakker. Silicone isterning bakker er et alternativ til plastik. De blev tilgængelige de seneste år.

Hvad er plast og silikone?

Plast og silikone er to materialer, der ofte anses for at være ens, men har faktisk nogle meget vigtige forskelle. Plast er en syntetisk lavet af en række forskellige polymerer; som resultat; flere forskellige plasttyper er på markedet. Alle plastartikler er markeret med et nummer på bunden, der angiver typen af ​​plast. Silikone, selvom det ligner en plastik og også er syntetisk, er helt anderledes. Silikone er en bøjelig, steril harpiks, der til dato ikke har vist tegn på udvaskning af noget i fødevarer eller væsker.

Plastic isbakker

Fabrikanter fremstiller plastisbakker af hård plastik, og nogle af disse plastmaterialer indeholder BPA, det kemikalie, der udviser en sundhedsrisiko. Siden oplysningerne om BPA blev offentligt, har mange plastfirmaer udgivet nye versioner af deres plastisbagbrætter, der er BPA-fri. Hvis dine isterter er mere end få år gamle, er oddsene gode, de indeholder BPA. Ændringen af ​​BPA-fri plast betyder ikke nødvendigvis, at de er sikre og ikke lækker kemikalier, kun at de ikke lækker BPA.

Fare for BPA i isbakker

BPA har vist sig at forårsage sundhedsmæssige bekymringer hos ufødte børn, børn og endda voksne. Nogle af problemerne forbundet med BPA omfatter skader på hjernen, adfærdsændringer og skade på hypofysen. Andre bekymringer betragtes som en lavere risiko. Risikoen for udvaskning af BPA i fødevarer eller væsker er højest, når plasten opvarmes. Oddsene ved det udvaskning til is er derfor relativt lave. Mange bruger iskubebakker til andre formål, men det kan medføre en højere risiko. At sætte varm baby mad eller andre varme væsker eller purees i isterter bakker kunne opvarme plast nok til at forårsage noget udvaskning.

Silikone isbakker

Nogle undersøgelser anser silikone for at være et sikrere alternativ til plastik, fordi der ikke er nogen risiko for kemisk udvaskning. Silikone er sterilt og bryder ikke så let som plastik, hvilket gør det mere holdbart. I øjeblikket er der ingen kendt sundhedsfare for at bruge silikone isbakker, men siden brugen er ret for nylig, kan vi ikke vide noget om silikone.

Del:
Kommentarer