Sund kost plan for teen piger

Sund kost plan for teen piger

At opretholde en sund kost i teenårene er et vigtigt tidligt skridt i retning af et sundt liv - især for teenagere, der er under enormt pres for at være model-tynde. Uanset om du søger at tabe sig eller bare føler dig bedre ved at spise rigtigt, vil en sund kostplan hjælpe dig med at holde dig i form og holde dig væk fra sultedietter, der efterlader dig svag og sulten.

Glem pillerne

Undgå kostpiller. De er farlige, og de virker ikke. Mange er simpelthen meget kraftige stimulanter eller stoffer, der gør din krop til at forbrænde flere kalorier ved at fremskynde dit hjerte og andre funktioner. Folk, der tager kostpiller, får tilbage vægten, de tabte meget hurtigt.

Tag heller ikke Ritalin eller Adderall som en måde at tabe på. Du kan tage disse på recept til behandling af ADHD, men det er farligt at bruge disse stoffer som vægttab.

Spis morgenmad

Spise en sund morgenmad vil faktisk hjælpe dig med at tabe sig ved at få din krop til at fungere. Frugter som æbler, bananer og appelsiner er en god start; Æg har højt proteinindhold og lavt kalorieindhold (hvis du koger dem i olivenolie) og en skål fuldkornet korn- eller havregryn vil holde dig ude af at blive sulten. Hvis korn og havregryn er kedeligt for dig, skal du klæde dem op med kanel (men ikke kanelsukker), blåbær, bananer eller jordbær.

Mange teenagere drikker sodavand til et koffeinspark om morgenen. Soda er fuld af sukker, så styre fri af det. Hvis du har brug for en morgen pick-me-up, prøv en kop te i stedet.

Spis en Snack

Hvis du er i skole, må du måske ikke spise i klassen, men du kan sikkert stikke en sund snack i din skab og spise den mellem klasser. Frugt er bedst (men sørg for at spise det samme dag du tog det med.) Granola-type barer kan være ok, men sørg for, at de har lavt sukkerindhold og ikke har ordet "hydrogeneret" i ingredienserne. Hydrogenerede produkter er stærkt forarbejdet og er forfærdelige for dit hjerte.

Snacks at holde sig væk fra omfatter chips (selv dem der ser sunde ud), cookies og candy barer. De pakker masser af kalorier og lader dig stadig føle sig sulten.

Spis frokost

Lav dig selv en killer sandwich med fuldkornsbrød og magert kød som kylling, kalkun eller tun. (Hvis du har tun, skal du gå med en blanding, der har meget lidt mayonnaise.) Klæd det med alle de grøntsager du kan finde - salat, agurker, tomater, peberfrugter, oliven - og topp det med sennep eller hummus. Et andet stykke frugt, nogle rosiner eller mandler eller en fedtfattig yoghurt gør alt for en god dessert.

Mad for at undgå til frokost, især hvis du spiser på en cafeteria, omfatter pommes frites, pizza, kylling nuggets og nachos. Disse fødevarer er OK en gang imellem, men at spise dem hver dag vil få dig til at gå i vægt og føle sig træg.

Hvis du leder off-campus til frokost, skal du holde dig væk fra burgerkæderne og vælge en sandwichbutik i stedet.

Spis en anden snack

Mellem frokost og aftensmad skal du spise en anden snack, som en pose gulerødder eller let popcorn. Spise små måltider hele dagen er meget bedre for dig end at sulte dig selv og spise en eller to gange om dagen. Det hjælper din krop til at forbrænde kalorier med en sund hastighed (denne proces kaldes metabolisme.)

Drik masser af vand

At blive hydreret er en stor del af en sund kost, især hvis du spiller sport. Men selvom du ikke gør det, vil du opdage, at drikkevand kan holde dig i at blive sulten. Den menneskelige krop fejler ofte sult efter tørst, så hvis du bliver hydreret, kan nogle af dine sultpangs gå væk. Også drikkevand hjælper jævnligt med at holde dit stofskifte sundt.

Det er dog muligt at drikke for meget vand. Et godt mål er at drikke, så du aldrig føler dig tørstig. Hvis du tørster, er du allerede dehydreret.

Bliv optaget

Hold dig underholdt. Folk overvandt ikke fordi de er sultne, men fordi de keder sig. For teenagere kan livet blive ret kedeligt - især efter skole. At spille sport giver ikke kun den øvelse du har brug for, det holder dig også travlt. Hvis du ikke kan lide sport, spille et instrument, deltage i en klub eller finde en anden sund måde at engagere sig i ting, der interesserer dig.

Fryg ikke mad

Husk gennem alt dette, at spiser ikke gør dig fedt - at spise for meget dårlig mad gør dig fed. Fødevarer er godt for dig, og det er noget du bør nyde. Så længe du spiser masser af frugt og grøntsager, skære ned på sukker og lægge af på stegte fødevarer, fede fødevarer og ting som kager, pizza og chips, er du god til at gå.

Hvis du er en vegetar

Mange piger vælger i løbet af deres teenageår at ikke spise kød. Det er muligt at have en sund vegetarisk kost, men du skal være forsigtig med at få nok protein. Gode ​​kilder til protein omfatter æg (især æggehvide), edamame (en kølig japansk grøntsag, som du springer ud af pods) og tofu (som kan tage på smagen af ​​alt hvad du kokken med det.)

Ingen drikker

Der er mange grunde til, at teenagepiger ikke bør drikke - det er ulovligt og kan føre til en masse andre problemer. Men hvis du har brug for mere motivation end det, så husk det: Drikker dræber enhver kost. Alkohol er fuld af kalorier (især de søde drikkevarer, som mange piger kan lide), og her er den værste del: Når du drikker, holder din krop op med at brænde fedt, indtil det går igennem alle kalorierne fra alkoholen.

Del:
Kommentarer