Stiv vs regelmæssige golfaksler

Stiv vs regelmæssige golfaksler

Nogle erfarne golfspillere maksimerer deres præstation med tilpassede golfaksler. Factoring i gennemsnitlig afstand fra tee og svinghastighed hjælper golfspillere med at vælge aksler, som giver den bedste kombination af afstand og nøjagtighed. Selv den lejlighedsvise spiller kan være til gavn ved at bestemme, hvilke aksler der mest sandsynligt vil passe hendes spil, før de køber klubber.

Det grundlæggende

Golf aksler er kategoriseret baseret på mængden af ​​flex, som måler, hvor meget de bøjer i løbet af en golf swing. De stiveste aksler er mærket ekstra stive. Stive aksler har lidt større fleksibilitet, efterfulgt af regelmæssige, senior- og dameraksler. Jo mere akslen bøjer, jo længere kugler det generelt. Men den ekstra flex kommer til en pris - det gør det sværere at styre bolden og formskuddet.

Stivhed hjælper nøjagtighed

I et vist omfang kommer valget mellem stive og regulære golfaksler ned til afstand vs. nøjagtighed. Stivere aksler overfører mindre energi til bolden ved slag. Fordi de er sværere at bøje, bøjes de ikke så meget og forbliver lige gennem slag, selv med en høj svinghastighed. Dette holder bolden på vej mod hullet. Dem med hurtige svinghastigheder har dog stadig nok tid til at sende bolden langt ned ad fairwayen og kan bedre råd til at ofre den ekstra afstand, de ville få fra en mere fleksibel aksel.

Regelmæssige aksler genererer afstand

Regelmæssige flexaksler fremmer større fart. Dette hjælper dem med lidt langsommere gynger generere afstand fra tee. De gør det også lettere at firkantet klubben, og fordi de ikke bøjer så meget som senior- eller dameraksler, er der stadig meget kontrol. På grund af ekstra flex, hvis en golfspiller over svinger for at generere ekstra afstand, kan flexen af ​​disse klubber føre til sprøjtede skud, der opstår i grovheder eller farer frem for fairway.

Plukker dine klubber

Se hvordan dine skud flyver på banen for at bestemme hvilken type skaft du har brug for. Golflegenden Greg Norman bemærker, at hvis dine drev flyver til højre, er det et tegn på, at akslen du bruger, er for stram, så du kan kvadre klubben effektivt. Det kan dog også være et tegn på, at du har en svingfejl, der, hvis det korrigeres, kan ændre dine behov. At få din swing undersøgt af en lokal golfpro giver hende mulighed for at se, hvad dine svagheder er, og på det tidspunkt kan hun anbefale de aksler, der passer bedst til dit spil. Test dem ud på en pro shop eller driving range før du begår.

Del:
Kommentarer