Stages af helvedesild udslæt

Stages af helvedesild udslæt

En helvedesild udslæt kan påvirke alle, der har haft kyllingepokke, selvom det normalt er målrettet mod mennesker over 50 år eller dem med svækkede immunsystemer. Stadierne af en helvedesild udslæt er tydeligt mærkbare for dem, der har oplevet denne smertefulde tilstand, med ubehagelige symptomer, der begynder selv før udbruddet selv bryder ud.

Hvad forĂĄrsager helvedesild?

Helvedesild, der også kaldes herpes zoster, skyldes varicella zoster-viruset - medlem af herpes-familien. Dette er imidlertid ikke typen af ​​herpesvirus, der forårsager kønsorganer eller udbrud. Varicella zoster forårsager først kyllingepoks, sædvanligvis hos børn, men efter at hudlæsionerne er helet, fortsætter viruset selv med at opholde sig i nervesystemet. Når varicella zoster genaktiverer, resulterer det ikke i et andet udbrud af kyllingpokke, men snarere en helvedesild udslæt. De fleste får kun en helvedesild udslæt, selv om der er nogle der oplever to eller tre. Mens alder og dårlig sundhed er faktorer, der kan udløse helvedesild, kan det også bryde ud af ukendte årsager.

De første tegn på helvedesild

Den tidligste fase af helvedesild er prodomale scenen. Typiske tegn og symptomer i løbet af denne tid omfatter smerte, brændende eller en prikkende fornemmelse i det område af din hud, hvor udslætet i sidste ende vil fremstå. Typisk er dette på brystet eller bagsiden, men udslæt kan også forekomme på din mave, arm, ben eller område omkring dit ansigt. Ofte oplever en person i den tidlige fase af helvedesild symptomer på influenza, såsom kuldegysninger, kvalme og diarré, såvel som hævelse af lymfeknuder.

Rørbomsten udslæt

Tre til fire dage efter prodomale scenen udbryder helvedesildet udslæt. Normalt vil det være på kun den ene side af kroppen. Udslætet består af mange små vandige blærer, der er mere smertefulde, at de er kløende; de nerve rødder, som varicella virus transverses ofte forårsager en skarp, pinlig sensation kun på palpation af udslæt. Blærerne brister og til sidst skubbes over i omkring fem dage, med udslætet selv løser efter to til fire uger.

Kompletationer efter helvedesild

Nogle gange lider smerter forårsaget af helvedesild længe efter udslætet selv, er væk og resulterer i en tilstand kaldet postherpetic neuralgi, hvilket kan kræve smertebehandling, indtil symptomerne falder. Mere alvorlige komplikationer af helvedesild kan omfatte tab af syn (når udslæt forekommer omkring øjet) og neurologiske problemer, såsom ansigtslammelse, encefalitis og problemer med hørelse og balance.

Helvedesild udslæt behandling

Lænedannede kan helbrede alene uden behov for medicinsk behandling. Men visse lægemidler kan hjælpe helingsprocessen. En læge kan ordinere en antiviral medicin som Zovirax, Valtrex eller Famvir - de samme lægemidler, der bruges til at behandle oral og genital herpes - så snart de første tegn og symptomer på helvedesild opstår. For patienter, der oplever ekstrem smerte, kan en narkotisk smertestillende medicin ordineres. Andre måder at reducere smerter forårsaget af helvedesild udslæt kan omfatte brug af tricykliske antidepressiva, antikonvulsive midler og topisk numbing cremer.

Del:
Kommentarer