Sport af Cricket Information

Sport af Cricket Information

Cricket har været en anerkendt sport siden slutningen af ​​1600'erne og stammer fra England. Som det britiske imperium blev udvidet, blev cricket eksporteret til mange fjerntliggende dele af planeten, herunder Indien, Pakistan, Caribien, Australien, New Zealand og Sydafrika. Cricket er nu ifølge sporteology den næstbedste sport i verden.

Grundlæggende om spillet

Cricket er en flagermus og bold sport med nogle forbipasserende ligheder til baseball. Det spilles af to hold med 11 spillere, der traditionelt kler alt i hvide og styres af en dommer. Et hold flagermus mens det andet hold skåle og felter.

Legepladsen er traditionelt ovalformet og cricketbanen indenfor den er 22 meter lang og 10 meter bred. I hver ende er der tre poler eller stubber, der sidder fast i jorden, der er toppet med to små vandrette stokke kaldet balle. Dette kaldes wicket.

Mens bowler forsøger at slå med sin bold, er batsmanens job at forsvare sine stubber, samtidig med at han forsøger at ramme bolden for at score løber. Det vindende hold er den side med de fleste kører for de færresteste spillere ude.

Udstyr

Cricket udstyr er kommet langt, da hyrder påstås ramte sten med deres skurke til underholdning. Cricket bolde er lavet af kork og syet læder og har udtalt sømme, som kan påvirke fly og hoppe af bolden. Flagermusen har en flad slående overflade og er traditionelt lavet af pil, selvom andre materialer også anvendes. Batsmen har benbeskytter, polstret handsker og hjelm, mens wicket-keeper, som står direkte bag batsmanen, bærer fingrehandsker, benbeskytter og hjelm. Cricket sko er normalt spiked for trækkraft. De fleste mandlige spillere bærer også en lyskebeskytter, der hedder en kasse.

scoring

Et punkt i cricket kaldes et løb og, som navnet antyder, bliver scoret, når en batsman løber fra den ene ende af banen til den anden. Kørsler kan også scoret ved at ramme bolden til markens grænse. Hvis bolden rejser fra flagermusen til grænsen uden at ramme jorden, tildeles seks løb. En batsman, der rammer en bold til grænsen, der rammer jorden først tjener hans hold kun fire løb.

Parpar

I modsætning til baseball, hvor kun en enkelt slagger er i spil på en gang, i cricket, er to batmen i og står i modsatte ender af banen. Selv om kun en spiller står overfor bowlen ad gangen, så hvis batsman står over for bowleren kører, skal hans non-batting modstykke også løbe, hver til den modsatte ende. Hvis et ujævnt antal kørsler bliver scoret, skifter batsmen endene. Bolde er bowled i grupper på seks, kaldet overs, og to bowlers hver vender sig bowling en over, fra skiftende ender af banen.

Gå ud

Bowlers vigtigste opgave er at få batsmanen ud. Han kan gøre dette på flere måder, herunder at slå batsman's stubbe med bolden eller ramme batsmanens ben, hvis det er direkte foran stubben, en score, der kaldes ben før wicket eller LBW. Batsmanen kan også fanges ud, hvis en landleder fanger bolden efter det er blevet ramt, men før det rammer jorden; eller kan løbe ud, når bolden rammes eller kastes mod hans stubber, mens han er ude af sit mærke, hvilket kaldes krøllet.

Når modstanderen mener, at batsman er ude, råber de "Hvordan er det?"; og dommeren træffer så den endelige beslutning om at opretholde eller nægte appellen. Hvis ud, går batsman væk fra banen for at blive erstattet af den næste smadre. Når 10 batsman ud af 11 er ude, bytter holdene over.

Spillets varighed

Cricket-kampe kan vare et par timer eller flere dage afhængigt af det format, der afspilles. Nogle kampe er begrænset af antallet af overs, der skal bøjes, mens andre kampe involverer flere innings. Cricket kampe involverer traditionelt en midplay pause, som normalt kaldes te, en henvisning til forfriskning serveret i løbet af denne tid. Afspilning kan stoppes på grund af dårligt vejr eller dårligt lys, som i flere dages hændelser betyder, at spillet genoptages den følgende dag.

Del:
Kommentarer