Spørgsmål om en psykologisk evaluering

Spørgsmål om en psykologisk evaluering

Når folk finder sig konfronteret med psykologiske evalueringer, er det ofte fordi de kræver behandling for en psykisk lidelse. Psykologiske evalueringer involverer en psykolog, der spørger en patient en række spørgsmål for at vurdere hans mentale tilstand og medicinske historie. Spørgsmålene varierer afhængigt af formålet med evalueringen, men de fleste evalueringer omfatter de samme grundlæggende spørgsmål.

Baggrundsspørgsmål

De fleste spørgeskemaer spørger grundlæggende baggrundsspørgsmål, der evaluerer din historie om mental og fysisk sundhed og din aktuelle livssituation. Spørgsmål omfatter: "Hvad er din nuværende karriere?" og "Hvor mange timer arbejder du om ugen?" Der kan være mere detaljerede spørgsmål om dit job, som f.eks. "Nyd du dit arbejde?" og "Hvor stresset føler du efter arbejde?" Andre spørgsmål omhandler fritid, f.eks. "Hvad gør du i din fritid?" Spørgsmål kan omhandle familiesituationer, venner og hvor du bor i øjeblikket. Mange spørgeskemaer spørger efter, hvorfor du søger en evaluering, f.eks. "Hvorfor vil du have terapi?" og "Hvad synes du terapi kan gøre for dig?"

Spørgsmål om depression

Spørgsmål om depression sigter på at afgøre, om den person, der tager evalueringen, lider af depression. Spørgsmål kan sigte mod at afgøre, om depressionen er mild eller alvorlig. Fælles spørgsmål omfatter "Føler du dig trist, umotiveret, deprimeret af udbrændt?" og "Har du nogen tanker eller følelser af selvskade eller selvmord?" Mange spørgeskemaer spørger, om testpersonen har forsøgt selvskader og for detaljer om eventuelle erfaringer.

Spørgsmål om andre psykiske problemer

Fælles spørgsmål til en psykologisk evaluering omfatter "Har du et humør?" og "Føler du ængstelig ofte?" Mere dybtgående evalueringer omfatter spørgsmål om at høre stemmer eller føle, at du ikke har kontrol over dine handlinger. Nogle spørgsmål omhandler dine følelser om mennesker, som "Føler du at folk er troværdige?" og "Hvor meget er du ligeglad med, hvad andre tænker på dig?" Spørgsmål omhandler frygt og bekymringer, såsom "Hvad er du bange for?" og "Hvor bekymret er du på daglig basis?"

Stofbrug

Til praktiske og medicinske formål omfatter de fleste evalueringer spørgsmål om aktuelle medicin samt alkohol og stofbrug. Spørgsmål omhandler tidligere og nuværende stofbrug samt dine følelser overfor alkohol. For eksempel kan en evaluering spørge "Hvordan ændrer alkohol dit humør?" eller "Hvad er dine følelser om alkohol?" De fleste evalueringer beder om baggrundsinformation, såsom "Hvor mange drikkevarer spiser du om ugen" eller "Har du en historie med ulovlig brug af stoffer?"

Del:
Kommentarer