Soja Protein Concentrate Vs. Sojaproteinisolat

Soja Protein Concentrate Vs. Sojaproteinisolat

Både sojaproteinkoncentrater og sojaproteinisolater er stærkt raffinerede og forarbejdede former af sojabønnen, et bælgfrugt, der er naturligt højt i protein. Af denne årsag er sojabønner og sojaprodukter som sojaproteinkoncentrater og sojaproteinisolater en populær proteinkilde blandt vegetarer og veganer.

Sojaproteinkoncentrat

Sojaproteinkoncentrat fremstilles ved først at fjerne alt fedt, der er naturligt indeholdt i sojabønner. Efter at sojabønnerne er blevet fedtet, fjernes alle ikke-proteinkomponenter, der er vandopløselige. Resultatet er en koncentration af sojaprotein med nogle andre komponenter, såsom kulhydrater og fibre.

Sojaproteinisolat

Sojaproteinisolat fremstilles på samme måde som sojaproteinkoncentrat, bortset fra at alle ikke-proteinkomponenter, herunder kulhydrater og fibre, fjernes fra de fede sojabønner. Det resulterende produkt er næsten alt protein, hvilket gør sojaprotein isolere et mere rent protein end sojaproteinkoncentrat.

Smag

Da kun vandopløselige komponenter er blevet fjernet ved fremstilling af sojaproteinkoncentrat, smager slutresultatet stadig meget som den oprindelige sojabønne. Sojaproteinisolat er på den anden side praktisk talt smagløst, da de naturlige bønnesmag er blevet fjernet under behandlingen.

Proteinbeløb

Sojaproteinkoncentrat indeholder mindst 65 procent protein på tørt basis, mens sojaproteinisolat er 90 procent proteinbasis. Med andre ord er sojaproteinkoncentratpulvere 65 procent protein og sojaproteinisolatpulver er 90 procent protein.

Anvendelser

Sojaproteinisolater anvendes almindeligt i kosttilskud, såsom proteinpulver, mens sojaproteinisolater anvendes i mange kommercielle fødevarer til at forbedre næringsværdierne.

Del:
Kommentarer