Sleeve Gastrectomy Komplikationer

Sleeve Gastrectomy Komplikationer

En mave gastrectomy er en meget alvorlig og ikke-reversibel kirurgisk procedure, der typisk udføres på mennesker, der er ekstremt overvægtige. Den laparoskopiske procedure fjerner en del af maven omkring området af hovedkurven, hvilket reducerer den samlede størrelse med ca. 15 procent og resulterer typisk i signifikant vægttab. Denne procedure kan dog følges af en anden procedure, en duodenal switch eller gastric bypass, hvis patientens vægtplade eller øges over tid. Undersøgelser har vist, at mave gastrectomy er en relativt sikker procedure, men det har potentielt alvorlige sundhedsrisici.

Forskning

En undersøgelse fra Bariatric Institute i 2008 og afdelingen for minimal invasiv kirurgi på Cleveland Clinic Florida konkluderede, at laparoscopic muff gastrectomy "er en relativt sikker kirurgisk mulighed for vægttab som en primær procedure og som et primært skridt inden en sekundær nonbariatrisk procedure i high- risikopatienter ". Og mens det er en forholdsvis ny procedure, hvor resultaterne af effekt og komplikationer stadig ikke er kendt, har en række undersøgelser vist, at det generelt er vellykket som en selvstændig procedure til vægttab og er relativt sikker, for det meste fordi det indebærer fjernelse af en en del af maven uden at indføre en fremmedlegeme som gastrisk båndprocedure, der omsluttes maven med et plastbånd for at reducere størrelsen.

Risici

Imidlertid har laparoskopisk muffe gastrectomi risikoer og komplikationer. En undersøgelse fra kirurgi ved University of Alabama i Birmingham i 2009 viste, at en fælles komplikation af proceduren var lækager og blødninger langs hæftelinjen, hvor de to kanter i maven blev hæftet sammen igen. Disse lækager og blødninger skyldtes intra-abdominal tryk og krævede en anden procedure for at styrke styrken hæftestrengen, der holder de to kanter sammen.

Komplikationer

Et særskilt 2009-studie på Cleveland Clinic Florida viste, at ud over lækage langs hæftelinjen rapporterede andre patienter forekomster af gastroøsofageal reflukssygdom, symptomatisk gallesten og infektion i trokarstedet, hvilket er en infektion langs hæftelinjen.

Yderligere komplikationer

En anden undersøgelse fra 2009 af sammenslutningen af ​​fordøjelsessygdomme ved Amiens Nords Hospital ved Picardys Universitet i Amiens, Frankrig, fandt ud af, at 5 procent af 135 patienter undersøgte udviklet postoperativ gastrisk fistel, hvilket er en uregelmæssig passage mellem maven og abdominalen. Disse patienter havde brug for yderligere operation for at korrigere tilstanden.

Konklusion

Et overvældende flertal af undersøgelser har konkluderet, at laparoskopisk ermet gastrectomi er en meget lovende procedure til behandling af ekstrem fedme og er en relativt sikker procedure med få store komplikationer. Den mest almindelige komplikation var lækage langs mavelinjen, hvilket indebar en opfølgningsprocedure for at forstærke forseglingen. Selv med alvorlige komplikationer er dødsfald sjældne.

Del:
Kommentarer