Skal du bandage ringorm?

Skal du bandage ringorm?

Ringorm er en svamphudsinfektion, ifølge Medline Plus. Infektionen kan forekomme næsten hvor som helst på kroppen, herunder hovedbunden, lyskeområdet og fødderne. Det er smitte og kan spredes ved hudkontakt eller ved at bruge forurenede genstande, såsom et håndklæde. Ringorm kan også overføres fra dyr til mennesker. Hvis du har ringorm, kan du undre dig om du skal dække det med et bandage for at mindske risikoen for at overføre det til en anden.

Indeholder infektionen

Nationwide Children's Hospital i Columbus, Ohio, råder over bandage. Infektionen helbreder bedst, når den bliver åben. Men pas på at holde folk i kontakt med det inficerede område eller noget, der har rørt det inficerede område. Healing kan tage to til fire uger og muligvis længere.

Påfør anti-svampe cremer

Anti-svampe cremer kan rydde op mange tilfælde af ringorm. Aktuelle lægemidler som Lotrimin, Micatin og Tinactin er tilgængelige over disken. Før du påfører svampefløde, skal du vaske og tørre infektionsstedet. Efter at området er rent, anbring et tyndt lag af medicinen op til to gange dagligt. Fortsæt med at ansøge om to uger eller længere. Mayo Clinic anbefaler at kontakte din læge, hvis ringorm ikke forbedrer sig efter fire uger.

Mundtlige behandlinger

Hvis du forlader infektionen åben og behandler med svampekræme, virker det ikke, kan din læge ordinere en oral medicin. Disse lægemidler omfatter Sporanox, Lamisil og Diflucan. Tag ikke nogen af ​​disse stoffer, hvis du er på medicin til sur reflux eller blodkoagulation.

Ringorm forebyggelse

Selvom ringorm er vanskelig at forebygge, kan du reducere dine chancer for fremtidig infektion, ifølge Mayo Clinic. Vask dine hænder ofte og ikke dele ting, såsom håndklæder. Undgå at bære tunge tøj i lange perioder, da det kan skabe fugtige forhold for ringorm til at leve. Bliv også væk fra dyr, der har mangler af hårflader, hvilket kan være ringorm.

Del:
Kommentarer