Sidste stadier af glioblastom

Sidste stadier af glioblastom

Glioblastom Multiforme

Glioblastom multiforme er en type hjernecancer, der involverer glialcellerne. Dette er en af ​​de mest aggressive og dødelige former for hjernekræft. Ifølge International Radiosurgery Association udgør glioblastomer 23 procent af hjernetumorerne i USA. Det er normalt ses hos mennesker i alderen 45 og 74. Glioblastomas betragtes type IV tumorer, den mest vanskelige at behandle. Selvom din læge måske forsøger at operere, er døden et sandsynligt resultat for mennesker med denne type kræft.

Trin IV

Det sidste stadium af kræft kaldes fase IV. For mennesker med glioblastomer er trin IV defineret, når kræften spredes ud over tumoren og ind i andre nærliggende hjernevæv. I dette stadium begynder tumoren at vokse med en accelereret hastighed, fordi blodkarrene i det nye væv vil forsyne det med mere blod. Med denne nye tilførsel af ilt kan tumoren nu vokse sig større og større. I midten af ​​tumoren vil alle de normale celler være døde, mens de ondartede celler fortsætter med at vokse på periferien.

Symptomer

Når denne kræft har nået trin IV, vil patienten ikke være klar. Det er sandsynligt, at de ikke vil være sammenhængende, og smerter vil være ekstreme. For at behandle denne intense smerte kan lægen holde patienten under sedering eller endda fremkalde koma i svære situationer. Patientens hukommelse vil sandsynligvis ikke længere eksistere, hvilket gør genkendelse af nære familiemedlemmer umuligt. Dette vil være en nødsituation for patienten og hans familiemedlemmer. Da tumoren vokser sig større, vil symptomerne forværres, og patienten vil til sidst dø.

Del:
Kommentarer