Seks komponenter af motor-færdigheder-relateret fitness

Seks komponenter af motor-færdigheder-relateret fitness

Motor-relateret fitness refererer til din evne til at lære og udvikle grundlæggende fysiske færdigheder. Disse færdigheder kan placeres i seks kategorier: fleksibilitet, balance, koordinering, magt, reaktionstid og hastighed. Disse elementer er vigtige byggesten til atletisk succes, men du anvender også nogle eller alle dem i hverdagen. Balance og koordinering bruges f.eks. Under almindelige opgaver som at gå eller transportere retter. Fysisk krævende erhverv - som brandbekæmpelse eller byggearbejde - kræver også god motorkøretøjsrelateret fitness.

Agility

Hvis du er smidig på dine fødder, betyder det, at du kan ændre retninger hurtigt og smidigt, med lidt eller intet tab af hastighed. For eksempel, se en fodboldspiller, der løber tilbage, og bære bolden til højre og derefter hurtigt skære til venstre. Derefter forestille sig nogen rulleskøjter i parken, glider sammen på sine knive og dræber så hurtigt rundt om en forhindring. Fælles agility øvelser omfatter at løbe gennem en reb stige eller træde over en række små forhindringer.

Balance

En person med god balance kan holde styr på sin kropsposition, mens han er stationær eller i bevægelse på en række overflader. Gymnaster i verdensklasse er nogle af de mest afbalancerede atleter i sporten verden, som demonstreret af deres indviklede manøvrer på balancen. Skøjteløbere af alle typer - fra rekreative til konkurrencedygtige - skal også opretholde en god balance på en glat overflade. Balanceforbedringsøvelser omfatter stående på et ben eller skifte fra den ene fod til den anden.

Samordning

Koordinering involverer flere kropsdele, der flytter sammen eller aktiviteter, hvor dine sanser og krop virker i tandem. Walking, for eksempel, indebærer en simpel form for koordinering, som du sætter en fod foran den anden. At ramme et baseball er en mere avanceret form for koordination, hvor din krop reagerer på visuel information. Kugle øvelser kan hjælpe med at forbedre din koordinering, såsom at fange en bold, når du smider den i luften eller hopper den ud af en væg.

Strøm

Power er forskellig fra rå styrke, da strømmen involverer evnen til at anvende din styrke hurtigt og kraftigt. For eksempel kan en stærk fodbold offensiv lineman, der mangler hurtighed, være mindre magtfuld end en mindre lineman, der kan sprænge eksplosivt frem for at blokere en modstander. En bygningsarbejder skal have tilstrækkelig kraft til ikke kun at løfte en slæbhammer, men også at svinge den eksplosivt på sit mål. At udføre plyometrisk hoppeøvelser er en effektiv måde at udvikle atletisk kraft på.

Reaktionstid

Reaktionstid er lige hvad navnet angiver - hvor lang tid du har brug for til at reagere på eksterne stimuli. Billede en olympisk sprinter, for eksempel, flytter kun en brøkdel af et sekund efter at have hørt startpistolen, eller en fører kører bremsen hurtigt for at undgå at ramme et dyr, der løber over vejen. Fælles atletiske reaktion-tid øvelser omfatter de, hvor spillere står eller løber på plads og derefter bevæge sig i en bestemt retning efter en træners signal.

Fart

Hastigheden kan forveksles med reaktionstid. Sprinteren, der forlader startblokken først, har den bedste reaktionstid, mens løberen, der rejser hurtigst om midtvejs gennem løbet, har den højeste hastighed. Hastighed kan også henvise til handlinger med kun en del af kroppen, som f.eks. Ben, der hurtigt springer på en stationær cykel. Hastighedsboringer indebærer ofte styrkelse af de relevante kropsdele, som f.eks. En sprinterben eller en baseballkandearm.

Del:
Kommentarer