SÃ¥dan Wrap Legs for Lymphedema

SÃ¥dan Wrap Legs for Lymphedema

Lymphedem er en medicinsk tilstand præget af hævelse af dine ben eller arme. Mens der ikke er nogen kur, sigter målsætningen på at kontrollere og afhjælpe hævelsen i det berørte ben eller armen. Ifølge Step Up, Speak Out, betragtes indpakning af dit lymfødem-ramte ben til "guldstandarden" i behandling. Det giver støtte til det hævede væv, stimulering af lymfestrømmen og en efterfølgende reduktion i hævelse. Der er flere forskellige metoder til indpakning af dine ben; en terapeut vil lære dig den præcise teknik. Men at kende det grundlæggende ved benindpakning kan hjælpe dig med at komme i gang.

Indpakning dit ben

Arranger alle dine nødvendige forsyninger i nærheden. Forudskær båndstrimlerne for at holde et lag af indpakning på plads, mens du anvender det næste. Forberedelse, tålmodighed og god tid til at udføre ombrydningen er afgørende for at kunne afslutte proceduren.

Påfør fugtgivende kropslotion på huden på dit berørte ben. Dette vil bevare god hudtilstand ved at hydrere huden og forhindre krakning, som vil gøre det muligt for bakterier at invadere dit ben og forårsage infektion. Det vil også bidrage til at lindre potentiel hudirritation ved at bruge lagene af bandager.

Påfør en rørformet garn til beskyttelse af din hud. Afhængigt af din individuelle tilstand kan du (eller måske ikke) også bruge fleksibel gaze over strømpen.

Brug det tynde skumlignende stof, som din terapeut gav dig. Sæt et lag polstring rundt om benet. Dette vil bidrage til at distribuere komprimeringen ensartet.

Påfør lymfødembandagerne, som også er kendt som kortstrækforbindelser. Påfør mere tryk ved din fod, og sænk trykket gradvis, mens du bevæger dig opad. De smalere bandager kan gå rundt om din fod med de bredere bandager, der springer op i benet. Det nøjagtige antal nødvendige bandager afhænger stort set af længden og størrelsen af ​​dit ben samt mængden af ​​kompression, du har brug for.

Tips

Andre potentielle behandlinger har som målsætning at tilskynde lymfevæsker til at strømme ud af det berørte ben og inkludere let udøvelse af det berørte ben, massage, pneumatisk kompression (en speciel muffe, som forbinder en pumpe for at lægge pres på det berørte ben) og kompressionsbeklædningsgenstande. Nogle af behandlingerne kan kombineres til CDT (komplet decongestant terapi).

Alvorlig lymfødem kan kræve kirurgisk fjernelse af overskydende benvæv for at reducere hævelse.

Advarsler

Undgå at bære strømpe, der begrænser dine ben og undgå lange perioder med at stå. Hvis du skal være på dine fødder til arbejde, kan din læge anbefale slidkompressstrømpe.

Brug ikke ACE bandager som lymphedem wraps. Lymphedema bandager har begrænset strækkapacitet og tilbyder et ordentligt hudtryk til at hjælpe strømmen af ​​lymfevæske. Disse specielle bandager forhindrer også indsnævring, som kan forekomme med ACE bandager.

Kontakt straks lægen, hvis du ser udslæt, rødme eller har tegn på infektion i det berørte ben. Anvend ikke kompression eller bandage.

Denne artikel tager ikke plads til din læge vejledning eller undervisning af en erfaren terapeut. Individualiserede lektioner og tilsyn er afgørende for at lære korrekt teknik.

Del:
Kommentarer