Sådan vælges sko til Mortons Neuroma

Sådan vælges sko til Mortons Neuroma

Mortons Neuroma er en fortykkelse omkring en nerve, der oftest forekommer mellem tredje og fjerde tæer. Tilstanden er også kendt som plantar digital neuroma. Det mest almindelige symptom er smerte. Smerten kan være "skyder" eller "brændende" smerter, som udstråler op eller ned i foden. Du kan også opleve følelsesløshed eller en mærkelig fornemmelse i et af dine tæer, normalt den fjerde tå (ved siden af ​​den lille). Tilstanden kan faktisk være forårsaget af dårligt fodtøj, og symptomerne har tendens til at forekomme mere med upassende fodtøj. Det er derfor afgørende at vælge den rigtige type sko til både at reducere chancen for at få denne tilstand og for at forhindre symptomerne, hvis du har Mortons Neuroma.

Har begge dine fødder målt. Du kan opleve, at den ene fod er bredere end den anden. Du bør altid købe sko til at passe til den større og bredere fod. Morton's Neuroma forekommer ofte i brede fødder. De fleste sko har en B-bredde, og hvis din fod har en C-bredde eller derover, kan du have squashet forsiden af ​​din fod, som kan forårsage, at en Morton neurom dannes. En smal sko vil også bringe smerten eller følelsesløshed i forbindelse med et neurom.

Undgå spidsede tåsko eller høje hæle. Begge disse stilarter vil lægge stor pres på fodens forside og kan bidrage til udviklingen af ​​et neurom. Hvis du allerede har et neurom, vil de helt sikkert medbringe dine symptomer.

Find sko, der har en fast men polstret og godt polstret sål. Dette er afgørende foran skoen rundt, hvor kuglen på din fod sidder. Hvis en sko er meget tynd eller mangler pude i sålen, kan nerverne blive irriteret, og et neurom kan danne sig.

Vælg en sko med en justerbar rem eller snørebånd. Disse bør fastgøres øverst for at forhindre, at din fod glider fremad i skoen. Hvis du har en bred fod, kan du løsne snørebåndene længere nede for at give mere plads i skoen. Dine tæer vil være i stand til at slappe af, og din fods forside bliver ikke presset, så du vil være mindre tilbøjelige til at være i ubehag.

Undgå slip-on sko, når det er muligt. Din fod vil glide fremad i skoen, og den bredeste del af din fod (tåboldområdet) vil ikke længere sidde i den bredeste del af skoen. Dette vil klemme foden og nerverne, der løber mellem dine tæer og kan bringe på dine symptomer eller faktisk gøre dig mere modtagelige for et neurom.

Besøg en specialbutik, da de fleste almindelige skoforretninger kun lager B bredde sko, som ikke vil være behageligt for dig. En specialbutikssko vil lagre sko, der er dybere i tåområdet og kan rumme tåproblemer som klotæer, som ofte ses med Mortons Neuroma. Din podiatrist kan muligvis justere dine sko og strække problemområder.

Besøg din tandlæge, hvis du ikke kan finde nogen sko, der ikke bringer dine symptomer. Du kan være en kandidat til operation for at fjerne neuromet.

Tips

Køb aldrig en sko, der er ubehagelig i butikken. Materialet skal ikke strække for at skoen skal være behagelig. Tag altid dine orthotics med dig, når du køber nye sko. Orthotics er specialfremstillede indsatser ordineret af din podiater. De er meget gavnlige for at reducere symptomer på Mortons Neuroma.

Advarsler

Køb ikke nye sko først om morgenen. Den bedste tid er i slutningen af ​​dagen, hvor dine fødder er på deres største. Dine fødder svulmer som dagen skrider frem og vil sandsynligvis være på deres største i slutningen af ​​dagen eller aftenen.

Del:
Kommentarer