Sådan vælger du den rigtige golfchauffør

Sådan vælger du den rigtige golfchauffør

Målet når man køber en ny chauffør er at ramme længere og retfærdigere golfskud. Føreren er den største, længste og dyreste klub i en spillerens taske. Der er mange faktorer at overveje, når du køber en ny driver. Før du vælger din nye driver, skal du overveje prisklasse, svinghastighed, boldflyvning, startvinkel og længde, for blot at nævne nogle få. Det anbefales at du mødes med en dygtig faglig klubfitter, der kan passe dig med det rigtige udstyr.

Vælg den rigtige loft på føreren. Afhængigt af en persons svingegenskaber vil loftet typisk være overalt fra 9 til 15 grader. Spillere med langsommere svinghastigheder vil drage fordel af højere lofted chauffører. En gennemsnitlig spiller passer generelt til en 10 til 10,5 graders driver. Spillere med hurtigere svinghastigheder vil normalt drage fordel af en lavere lofted driver.

Vælg den rigtige aksel til føreren. Akslen er nok den vigtigste variabel i golfklubben. Den rette aksel vil give spillere mulighed for at ramme bolden med den korrekte centrifugeringshastighed, bane og flyvning. Spillere med hurtigere svinghastigheder vil se efter en stivere flex for at hjælpe med at holde en lavere centrifugeringshastighed og bane. Spillere med langsommere svinghastigheder vil drage fordel af mere fleksible aksler, som vil hjælpe med en højere bane og mere bæreafstand.

Vælg det rigtige klubbhoved til gavn for dit spil. Maksimumstørrelsen for clubhead er 460cc. Chauffører har muligheder såsom justerbare vægte og aksler, som vil påvirke clubface i hele swing. Spillere, der rutinemæssigt skærer golfbolden, har mulighed for at vælge en draw bias-driver. Trækforspændingen hjælper med at lukke clubface gennem slag, som er ideel til dem, der forlader bolden ud til højre. Spillere der normalt rammer bolden lige eller trækker bolden vil foretrække en traditionel chauffør med en neutral klubflade. Spillere, der normalt trækker eller kugler golfbolden, vil foretrække en fade bias på clubface. Mange lavere handicap-spillere og PGA Tour Professionals mister skud, der trækker eller krog for meget. De foretrækker en fade bias at hjælpe med at slå bolden direkte.

Del:
Kommentarer