Sådan vinder du en mile eller 1500 meter race

Sådan vinder du en mile eller 1500 meter race

Kilometerløbet og dens metriske fætter, de 1.500 meter, er klassiske test af udholdenhed og fart. Den succesfulde miler er i stand til at opretholde et hurtigt tempo for hele løbet og kan frigøre en vindende sprint i slutningen. Alt i alt er den smarte runner med en sund strategi den bedste chance for sejr.

Trin 1

Begynd træning mindst en måned før en mile eller 1500 meter race. Tre gange om ugen skal du gentage 400 meter mellemrum i mile-race tempo, med en 400 meter langsom jogge mellem hver. Start med tre eller fire gentagelsesintervaller og gradvist øg antallet af gentagelser, indtil du kan køre otte til 10 i en træning. Kør let for et par miles på dage mellem interval træning. Som race dag nærmer, erstatte en dag om ugen med gentag 200 meter intervaller i hurtigere end mile-race tempo. Sprint den sidste 200 gentagelse af denne træning.

Trin 2

Taper dine træningstrin som løbedagsmetoder. Kør din sidste interval træning fire dage før race dag, og løb tre kilometer langsomt på de to dage før løbet, hvile dine ben til den store dag.

Trin 3

Slap af på startlinjen og visualiser dig selv at bryde båndet i første omgang. Følg tempoet på en eller to andre løbere, når startskuddet går ud og slapper af i et jævnt tempo. Opretholde kontakt med de førende løbere, der ikke falder mere end 10 eller 15 meter bag dem.

Trin 4

Kør et jævnt, rytmisk tempo i løbet af midten af ​​løbet. Pass løbere, der træt med en jævn acceleration. Følg nøje enhver løber der passerer dig og opretholde kontakt med ham.

Trin 5

Indtastning af det sidste skød, placer dig selv lige bag lederen eller den førende gruppe. Som løbere accelererer mod målingen, gå sammen med dem. Når du går ind i den endelige tur, skal du placere dig selv på lederens højre skulder. Pass ham komme ud af turnen og sprint til båndet for at vinde.

Trin 6

Skulle du foretrække at lede løbet, skal du køre et jævnt tempo, med en måltid i tankerne til efterbehandling. Overvej at tage føringen ved halvvejsepunktet i stedet for starten. Vind løbet ved at trykke hårdt fra midtvejspunktet, når de andre løbere vil føle stresset i dit tempo.

Del:
Kommentarer