Sådan ved du, om du har brug for krykker

Sådan ved du, om du har brug for krykker

Krykker er medicinsk værktøj, der bruges til at hjælpe patienter med at gå efter en skade på deres hofter, fødder eller ben. De sikrer, at der ikke lægges vægt på det skadede lem, hvilket forhindrer yderligere skade, samtidig med at patienten får mulighed for at bevæge sig. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for krykker, er det ting at overveje.

Overvej skaden. Typisk kræves kun skader på hofter, fødder eller ben, krykker, selvom nogle rygsøjler eller rygskader måske også kræver krykker. Tænk over, hvordan skaden opstod, og om det vil helbrede sig med omhu.

Forsigtigt forsøge at lægge vægt på det berørte led. Stå tæt på et robust møbel eller en person, der vil kunne støtte dig om nødvendigt. Hvis leddet ikke kan være i vægt, skal du besøge et hospital for at få krykker.

Tag et skridt med leddet, hvis det holder vægt. Sørg for, at du har folk omkring dig for at hjælpe, hvis du falder over og forsigtigt placer dine fødder for at undgå yderligere skader på leddet.

Besøg en fysioterapeut eller læge, hvis du stadig er usikker på om du har brug for krykker. Hun vil være i stand til at rådgive dig om, hvordan du skal passe på skaden og anbefale, om du overvejer andre lignende medicinsk udstyr som kaner, hvilket kan være mere egnet til din skade.

Tips

Kontroller altid, at dine krykker er den rette højde for dig, da forkerte krykker kan gøre mere skade end godt.

Del:
Kommentarer