SĂĄdan ved du, hvis du har tarmparasitter

SĂĄdan ved du, hvis du har tarmparasitter

Der er to hovedtyper af intestinale parasitter, ifølge Dr. Leo Galland i en artikel til Huffington Post. Worm-type parasitter røver hovedsagelig kroppen af ​​næringsstoffer og kan forårsage anæmi, men få andre symptomer. Den anden type omfatter organismer som Giardia, som fører til en række akutte symptomer, især gastrointestinalt ubehag.

Kig efter symptomer som kronisk diarré, mavesmerter, oppustethed og kvalme og opkastning. Hvis du ikke kan identificere en årsag til disse symptomer, og de synes at fortsætte med at komme tilbage med jævne mellemrum, kunne de indikere forekomsten af ​​intestinale parasitter.

Vær opmærksom på dine afføring. Det er muligt at passere en orm i afføringen, og du kan også opleve kløe omkring det rektale område.

Undersøg uforklarlig vægttab og sløvhed. Disse kan forekomme, hvis du har haft intestinale parasitter i lang tid. Kronisk træthed kan undertiden være forårsaget af intestinale parasitter.

Spørg din læge om en afføringstest. Ikke alle parasitter producerer indlysende symptomer, så du kan have intestinale parasitter i årevis og aldrig indse det. Flere invasive test, som for eksempel proctoskopi, er nogle gange nødvendige.

Tal med din læge, hvis du oplever en kombination af disse symptomer efter en tur til et tredjeland, et ophold eller lange perioder med arbejde på et institutionscenter eller et besøg i et område med dårlig hygiejne. Intestinale parasitter trives i disse områder, og din risiko for eksponering er højere.

Advarsler

Rådfør dig med din læge om eventuelle igangværende fordøjelsesproblemer, især dem, der over-the-counter medicin ikke lindre.

Del:
Kommentarer