Sådan undgår du at få mavevirus

Sådan undgår du at få mavevirus

Mavesvampe forårsager ubehagelig betændelse i maven og små og store tarmer kaldet gastroenteritis (eller "maveinfluenza", selv om den ikke er relateret til influenza). Disse vira forårsager normalt diarré, opkastning, kramper eller en kombination af symptomer. Den gode nyhed er, at de fleste maveviruser i de fleste tilfælde rydder op i løbet af få dage uden komplikationer. Men den bedste kur er aldrig at få infektionen overhovedet. Lær trin-for-trin vejledningen, der hjælper med at forhindre dig i at få en mavevirus.

Vask dine hænder ofte med sæbe og vand. Håndvask er den mest effektive måde at fjerne de bakterier, vira og snavs, som usynligt kan ophobes på dine hænder hele dagen. Ved kraftig sæbe og skylning af hænderne, før du håndterer mad, når du går på badeværelset eller ændrer bleer, eller når du kommer hjem fra offentlige steder, kan du reducere risikoen for at få en mavevirus.

Brug en håndrensning, når sæbe og vand ikke er praktisk at hjælpe med at dræbe vira og bakterier.

Rens og desinficér retter, køkkenredskaber og køkkenflader grundigt. Maveinfluenzaen er smitsom og ekstremt nem at passere via forurenet mad og drikke. Hvis en person i din husstand eller arbejdsmiljø bliver syg med mavevirus, skal du rengøre disse overflader med en fortyndet blegemiddelopløsning.

Vask friske frugter og grøntsager helt inden forbruget af dem, og undgå rå eller undercooked kød og æg.

Oprethold et sundt immunsystem ved at få nok hvile, motion og den rigtige ernæring. Det er lettere for en sund krop at bekæmpe infektion end en allerede kompromitteret.

Vask rene tøj og sengetøj, der har været udsat for maveinfluenzaen i varmt vand og vaskesæbe.

Kassér enhver mad eller drikke, der kunne have været udsat for mavevirus.

Fortsæt med forebyggende skridt, selv efter opsving. Du kan forblive smitsom op til to uger efter at du har det bedre, så fortsæt med at udøve god hygiejne.

Tips

Vær årvågen, når du plejer unge børn. Opmuntre dine børn til at vaske deres hænder og ikke dele drikkevarer eller lægge fremmedlegemer i deres mund.

Advarsler

Det kan tage op til 48 timer efter infektion, før en person med en mavevirus begynder at vise symptomer.

Del:
Kommentarer