Sådan testes øjenvision

Sådan testes øjenvision

For en komplet vision test, skal du besøge en sundhedsudbyder, men du kan foretage flere enkle test derhjemme. Den mest almindelige synsprøve, visuel skarphedsprøve, måler din evne til at se detaljer på afstande. Amsler grid testen kontrollerer, om du har en tilstand kendt som macular degeneration, som forhindrer dig i at se objekter i midten af ​​dit synsfelt. Den dominerende øjenprøve bestemmer hvilket øje der ser direkte på objekter. Det ikke-dominerende øje ser på objekter i en lille vinkel og giver dybdeopfattelse.

Snellen Test

Hæng Snellen-diagrammet på væggen. Den indeholder flere rækker af bogstaver med tal i slutningen af ​​hver række. Bogstaverne bliver mindre, når de kommer ned i diagrammet.

Stå 20 meter væk fra diagrammet. Brug din kontaktlinse eller briller til at bestemme din rettede vision eller fjerne dem for at kontrollere din naturlige vision.

Luk et øje og læs gennem hver række, indtil du når den sidste du kan tyde. Gentag testen med det andet øje.

Når du ikke kan læse flere bogstaver, skal du registrere nummeret i slutningen af ​​rækken. Gør dette for hvert øje. Hvis du har perfekt syn, får du 20/20 resultat. Det første tal repræsenterer din afstand fra diagrammet, og det andet tal repræsenterer den afstand, hvorfra et normalt øje kan læse de samme bogstaver. For eksempel, hvis dit resultat siger 20/40, betyder det at du kan se de samme objekter fra 20 fod, som en person med perfekt syn kunne se fra 40 fod.

Dominerende øjenprøve

Forlæng din arm og med begge øjne åbne, brug din pegefinger til at pege på et objekt, der er mindst 20 meter væk.

Brug din anden hånd til at dække et øje, mens du fokuserer på objektet.

Dæk det andet øje, mens du holder din arm udstrakt og peger på objektet. Med et øje ser pegefingeren ud af objektet. Med det andet øje forbliver det på objektet. Når din pegefinger forbliver på genstanden, bruger du dit dominerende øje.

Amsler Grid Test

Tænd lysene i rummet.

Tænd dine læseredskaber, hvis du plejer at bære dem.

Placer Amsler-gitteret ca. 14 tommer væk fra dit ansigt. Diagrammet består af en fire-tommers firkant med lige linjer, der danner små kasser inde og en sort prik i midterboksen.

Dæk et øje og fokus dit andet øje på den sorte prik. Gentag med det andet øje. Kontakt din læge, hvis du ikke kan se den sorte prik, hvis du ser andre mørke pletter, eller hvis linjerne vises bølget, sløret eller buet. Disse er tegn på makuladegeneration.

Del:
Kommentarer