SĂĄdan tape Sprukne Ribben

SĂĄdan tape Sprukne Ribben

Skader på ribben producerer næsten ubehagelige smerter. Forskellen mellem en revnet ribbe og en brudt kan kun defineres som forskellen i smertegrad mellem dem. En revnet ribbe vil medføre intens smerte ved nysen eller hoste, tage pludselige bevægelser og endda trække vejret. I de 'gamle dage' blev revnet og brudt ribben tapet i troen på, at det ville øge stabiliteten og mindske smerten. Vær dog opmærksom på, at mange læger ikke tape eller binder ribben længere, fordi det forhindrer dyb vejrtrækning, hvilket kan føre til lungebetændelse eller lungekollaps. Læs følgende retningslinjer for at lære at behandle en revnet ribbe.

Sørg for, hvad der er galt, er en revnet ribbe. Symptomer på en revnet ribbe (r) kan omfatte mild til svær smerte. Det kan være smertefuldt at trække vejret. Hvis du skal pakke ribbenene for at hjælpe med at lindre smerten, skal du ikke pakke for tæt og fjerne bindinger lejlighedsvis for at tage dyb indånding en gang i timen eller deromkring. Strimler af klud eller atletisk omslag (den slags der bruges til at pakke bokserens hænder) kan anvendes.

Anbring en strimmel af bindende over den skadede ribben. Sørg for, at den tilskadekomne udånder så meget luft som muligt, og så begynder man på den ene side af ribcagen helt rundt om kroppen med ombrydningen en eller to gange. Du kan enten binde bindingen (på den ubeskadigede side) eller fortsætte med at bruge samme længde til trin 3.

Gentag indpakningsprocessen under den skadede ribben. Nogle mennesker bruger et figur-otte design, fordi det vil holde sin position bedre.

Besøg et akutrum omgående, hvis vejrtrækningen er begrænset, da det kan føre til åndenød og manglende ilt til vitale organer. Rækkede ribben må ikke optræde på en røntgen, men en læge vil sandsynligvis behandle skaden som en pause. Han eller hun kan ordinere en smertestillende middel eller foreslå over-the-counter smertestillende medicin til at løse smerte og ubehag.

Vær tålmodig. Sprukne ribben vil helbrede alene. De skal ikke tapes eller indpakkes som nævnt ovenfor. De, der lider af en revnet ribbe, skal være tålmodige, da det tager omkring seks uger for en revnet eller brudt ribben at helbrede. Beskyt det skadede område og giv det masser af hvile. Helbredelsesprocessen kan lettes ved at tage en dyb indånding en gang i timen for at holde lungerne rene. Selv om dette kan forårsage ekstremt ubehag, er det den bedste måde at forebygge lungestop på, der fører til lungebetændelse.

Tips

Brug god dømmekraft ved behandling af en revnet ribbe. Undgå yderligere skade og lad ribben helt helbrede, inden du genoptager mange fysiske aktiviteter.

Advarsler

Forlad ikke tape eller bindinger på ubestemt tid. Fjern og tag en dyb indånding en gang om ugen for at forhindre lungekollaps eller overbelastning, der fører til lungebetændelse.

Del:
Kommentarer