Sådan styrkes anklerne, buer og fødder til dans

Sådan styrkes anklerne, buer og fødder til dans

Uanset om du er en balletdanser, der håber at gå på pointe, eller du er en elsker af aerobic dansekurser, er dine fødder grundlaget for alle dine bevægelser. Hvis du har svage ankler, lave buer eller en anden form for fod- og ankelproblem, bliver det hårdere for at gøre alle de bevægelser, som andre dansere gør. Mens du altid skal konsultere en podiater eller fysioterapeut, når du har fodsmerter, vil nogle grundlæggende strækninger og styrkeøvelser hjælpe dig med at få hårdere fødder.

Trin 1

Gå rundt barfodet så meget som muligt. Du behøver ikke rigtig at bære sko, når du er inde, og at gå barfodet gør det muligt at opbygge mere muskler i dine fødder. Hvis du er en jogger, overvej også at jogge barfodet eller iført et par minimalistiske sko.

Trin 2

Punkt og bøj dine fødder. Denne enkle øvelse hjælper dig med at udvikle en naturlig bue i dine fødder. Sid med dine ben foran dig. Flek foden så langt mod dig som du kan og peg det ned mod gulvet så vidt du kan. Gør dette i flere minutter, flere gange om dagen, og hold punktet i 30 sekunder ad gangen. Gør øvelsen endnu mere intens ved at holde et træningsbånd mod kuglen på din fod, og hold bundsenderne i dine hænder, mens du peger og bukker.

Trin 3

Stret din fod op mod en væg for at forlænge musklerne og ledbåndene i bunden af ​​dine fødder. Placer dine hænder på en væg, læg tæerne langs væggen og hold hælen på gulvet. Læn dig lidt frem for at gøre strækningen dybere.

Trin 4

Øv "relevans", som du måske allerede gør i ballettklasse. Væsentligt er dette en dansevariation på standardbevægelsen for at komme på dine "tippy toes". Stå med dine ankler sammen, og dine tæer spredes bredt - den "første position" holdning i ballet - og løft derefter dine hæle og læg din kropsvægt på dine kugler. Gør øvelsen endnu hårdere ved at stå med dine kugler på en trappe, så dine hæle falder under trappen.

Trin 5

Stå på en fod for at hjælpe med at udvikle styrken i anklen samt balance. Når du med succes kan stå på en fod i 30 sekunder, prøv at gøre relevans med en fod forhøjet.

Del:
Kommentarer