Sådan sættes trykket på en BiPAP-maskine

Sådan sættes trykket på en BiPAP-maskine

En bilevel-positiv luftvejstryk (BIPAP) maskine fungerer på samme måde som en kontinuerlig positiv luftvejstryk (CPAP) maskine undtagen en hovedforskel. Med BIPAP kan du udånde mere som du normalt ville, når du ikke bruger maskinen. Når du bruger en CPAP, trækker du ud for en kontinuerlig luftstrøm. Der er trykindstillinger på din BIPAP-maskine, der skal indstilles efter dine specifikke behov. At forstå dine trykindstillinger hjælper dig med at få de maksimale fordele ud af din BIPAP-maskine.

Juster din luftfugtighed ved enten at øge eller mindske varmeindstillingen på din BIPAP-maskine, mens den er i standbytilstand. Din maskine er i denne tilstand, når du først tilslutter den til en strømkilde, og inden du trykker på tryk på eller sluk-knappen. Varmeindstillingen begynder med 1 og øges til 5. Tryk på knappen Heat for at ændre din indstilling.

Naviger til din flex-skærm ved at trykke på venstre eller højre bruger-knappen, mens din maskine er i standby eller overvågningstilstand. Ændre din flexindstilling ved at trykke på knappen Heat for at øge din flex tid og ved at trykke på knappen Ramp for at reducere din flex tid. Flexindstillingen er designet til at tillade fald i lufttryk, når du trækker vejret ud. Du vil kun se denne skærm, hvis flexterapi er ordineret til dig.

Ændre din opstigningstid, mens din BIPAP-maskine er i standby eller overvågningstilstand ved at trykke på venstre eller højre Bruger-knap for at rulle til rampeskærmen. Tryk på knappen Heat for at øge nummeret, eller tryk på knappen Ramp for at reducere nummeret. Din stigningstid begynder med 1 for den hurtigste stigningstid og slutter kl 6 for den langsommere stigningstid. Stigningsindstillingen styrer, hvor længe det tager din maskine at skifte fra EPAP (udånding) til IPAP (indånding). Du vil kun have denne skærm, hvis du har fået ordineret stigningstid.

Juster dit rampetryk ved at navigere til rampetrykskærmen, mens det er i standby eller overvågningstilstand. Tryk på venstre eller højre brugerknappen for at navigere til rampetrykskærmen. Brug Heat-knappen til at øge rampetrykket og rampetasten for at reducere rampetrykket. Dit rampetryk er designet til at starte din maskine i en lavere indstilling og derefter langsomt stige til en højere indstilling. Denne funktion giver dig mere komfort, når du er i de første etaper i søvn. Du vil ikke se denne skærm, medmindre det er ordineret til dig.

Advarsler

Dine indstillinger er blevet ordineret af din læge for at imødekomme dine specifikke behov. Du må ikke ændre nogen indstillinger, før du har fået tilladelse fra din læge.

Del:
Kommentarer