Sådan stopper du din næse fra whistling

Sådan stopper du din næse fra whistling

En næse, der fløjter hver gang du tager vejret, kan være irriterende for dig, dine venner og kære. Den ubarmhjertige, ristende, høje lyd drev mange næsepipere, eller dem omkring dem, for at finde en løsning. I de fleste tilfælde er næsefløjt et symptom på et større problem, sædvanligvis en nasal septumperforering, et hul i brusk mellem de to næsebor. Diagnostisering og behandling af denne tilstand er den bedste måde at stoppe din næse fra fløjter på.

Bestem, hvad der kunne have forårsaget næsepeptidperforationen. Dette vil hjælpe din læge med at behandle tilstanden. Næse septum perforering har mange mulige årsager, herunder eksponering for industrielle kemikalier, en historie med kokainmisbrug, kirurgi eller traumer i næseseptumet, infektionssygdomme som syfilis eller sjældne nasale tilstande som Wegner's granulomatose eller endda vaner som næseplukning.

Rådfør dig med din læge for at afgøre, om du har en nasal septum perforering og afgøre eventuelle underliggende forhold. Din læge kan undersøge din skillevæg for at lokalisere perforeringen og bestemme dens sværhedsgrad. Hun kan også køre test for at bestemme årsagen til perforeringen og begynde behandling.

Adressér eventuelle underliggende årsager. Hvis det skyldes en simpel vane som næseplukning, er eliminering af vanen et skridt i retning af behandling, der kan hjælpe med at stoppe næse fra fløjt. Behandling af Wegner's granulomatose indebærer et regime af kortikosteroider. Korrekt behandling af infektionssygdomme som syfilis eller tuberkulose vil hjælpe med at behandle sygdommen og lindre symptomerne.

Brug en saltvandssprøjte eller gel for at lindre symptomerne på perforeringen. Du kan købe nogle spray i tælleren, eller din læge kan ordinere en. Sprayen eller gelen lindrer symptomerne ved at opretholde fugt i næsepassagerne for at forhindre tørhed, skorpe og irritation af passagerne.

Brug en nasal blødgørende virkning, hvis dine symptomer fortsætter. Tal med din læge for at anmode om en recept. Den blødgørende vil hjælpe med at reducere nasal overbelastning og betændelse, som komprimerer luftstrømmen i næsepassagerne, så det kan lindre næsefløjten.

Undergå kirurgi for at korrigere perforeringen. Din læge kan anbefale kirurgi, når perforeringen ikke helbreder alene eller symptomerne ikke reagerer på anden behandling. Når lægen reparerer perforeringen, vil fløjten stoppe. Små perforeringer er det nemmeste at reparere kirurgisk. Store perforeringer kan aldrig helbrede alene og er vanskelige at reparere.

Del:
Kommentarer