Sådan stopper diarré på en højprotein diæt

Sådan stopper diarré på en højprotein diæt

Højprotein kostvaner er populære, fordi de hjælper kroppen med at opbygge muskler og, takket være deres lave kulhydrat tendenser, hjælper også dieters drop pounds hurtigt. Høje proteiner kommer imidlertid også med et andet problem: gastrisk lidelse, som kan tage form af diarré, forstoppelse eller en foruroligende kombination af de to. Protein i sig selv er ikke et problem for dit system, men da højprotein kostvaner ofte eliminerer eller dramatisk reducerer andre former for mad som frugt og grøntsager, er ubalancen faktisk hvad der skaber problemet. Mens din krop vil blive vant til den nye diæt regime over tid, kan du tage nogle skridt i løbet af den indledende periode af din kost for at holde dit gastrisk ubehag til et minimum.

Drik masser af vand. Dette vil ikke kun holde dig hydreret, men vil også fortynde de komponenter i kosten, der forårsager din mave at genoplive. Det anbefales normalt at du drikker otte 8-oz. glas vand hver dag. Men du kan drikke mere end det, så længe du ikke begynder at føle sig oppustet eller syg.

Tilføje din kost med fiber, hvis du har diarré samt forekomster af forstoppelse (som er almindelig med diæt med høj protein). Hvis du har diarré, kan du måske tro, at fiber lyder som en dårlig idé, men ved at etablere et regelmæssigt og sundt fiberindtag vil din fordøjelsessystem tilpasse sig din nye kost. Fiber kosttilskud er tilgængelige i pulverform, pille form, eller du kan få i form af mad ved at indtage klid muffins, ris eller fuld hvede. Generelt, hvis du er på en højprotein kost, vil du ikke spise mange muffins, så du vil nok gerne gå med et tillæg.

Tag vitaminer. Diæt, der fokuserer på et vigtigt kostelement - protein, i dette tilfælde - forårsager ofte mangel på vitamin, fordi du forsømmer andre aspekter af en sund kost. Vitaminmangler kan forværre intestinal ubehag og bidrage til diarré. Tag et daglig multivitamin, der passer til din alder og køn for at sikre, at du opfylder dine daglige kostbehov. Hvis du er særlig bekymret over noget vitamin, skal du kontakte din diætist, inden du begynder diætet.

Spis frisk frugt og grøntsager. Højprotein kostvaner udelukker ofte mange friske frugter og grøntsager, idet de fortrinsvis fokuserer på kødretter og enkle salater med lav næringsværdi. Selvom din kost er både lavcarbon og højprotein, kan du ikke håbe at udelukke friske frugter og grøntsager fra din kost og undgå diarré, fordi en total mangel på produkter vil skabe en alvorlig ubalance i dit tarmsystem, der endda kan føre til forfatning snarere end normal fordøjelse.

Undgå koffein, som er et naturligt vanddrivende middel. Når der indtages i forbindelse med en højprotein kost, vil koffein næsten altid forårsage diarré. I løbet af din kost - eller i det mindste indtil din krop bliver vant til ændringerne i dine spisevaner - må du måske bare acceptere tabet af din morgenkaffe.

Tips

Kontakt en læge, inden du begynder et nyt vægttabregime.

Del:
Kommentarer