Sådan Stop Rektal Blødning

Sådan Stop Rektal Blødning

Mens alarmerende, rektal blødning kan være et tegn på kun mindre problemer, såsom sprækker, hæmorider, polypper eller infektion. Ved hjælp af over-the-counter produkter, såsom fiber kosttilskud og salver, kan blødningen og ubehag stoppes. Det er også vigtigt at følge en kost fuld af fiberrige fødevarer, som bekæmper forstoppelse og giver mulighed for regelmæssige afføring. I mere alvorlige tilfælde er det vigtigt at straks søge lægehjælp til korrekt diagnose og behandling.

Prøv at tage over-the-counter fiber kosttilskud. Køb fiberkapsler eller et pulver, der kan blandes med væske, og tag kun så ofte som angivet på pakken. Fiberen hjælper med at blødgøre afføringen og reducerer chancen for blødning på grund af forstoppelse. At drikke op til otte glas vand dagligt ud over kosttilskud hjælper med at producere regelmæssige afføring og reducerer dine chancer for at udvikle sprækker eller hæmorider.

Få 25 til 35 g fiber hver dag fra fødevarer. Fødevarer med højt fiberindhold omfatter bønner, artiskokker, helhvede pasta, hindbær, æbler, klidmuffiner og kikærter. Fiber aids med fordøjelse og hjælper med at forhindre diverticulosis, som kan forårsage blødning fra det rektale område.

Brug medicinske cremer til at berolige området. Der findes en række salver og suppositorier i apoteker, der er lavet til at beskytte og helbrede hæmorider. Hold også det rektale område rent og tørt. Du må ikke irritere området yderligere ved at bruge hårdt toiletpapir eller tørre for meget.

Start antibiotikabehandling. Rektal blødning kan være resultatet af at spise forurenet mad. Tag antibiotika for hele tiden foreskrevet, for at fjerne infektionen og stoppe blødningen.

Vent det ud. Nogle gange vil blødningen gå væk alene på grund af kroppens naturlige helingsproces. Tiden vil hjælpe eventuelle sprækker - som er små tårer i anus - tæt på og standse blødningen. Efter et par dage skal der ikke være mere blod.

Søg lægehjælp. Din regelmæssige læge kan tilbyde behandlingsmuligheder, eller kan sende dig til en specialist, som en gastroenterolog, for at bestemme årsagen til den rektale blødning. Diagnosen dikterer den passende behandling, såsom kirurgi eller cauterisering gennem koloskopi.

Advarsler

Hvis blødningen er tung eller ledsaget af smerte, søg omgående lægehjælp.

Del:
Kommentarer