Sådan spændes eller løsnes cykelbremser

Sådan spændes eller løsnes cykelbremser

De nyeste cykelbremser er designet til at være utrolig kraftfulde og sikre. Men du skal stadig tage sig af dem. Bremser har kun to problemer: De kan være for stramme eller for løse. Bremser, der er for stramme, gnider mod hjulet og bremser dig ned Bremser, der er for løse, giver ikke tilstrækkelig stopkraft. Hold dem korrekt justeret, og din ridning bliver lettere og sikrere. Denne løsning gælder kun for cykler, der anvender en rammebremse til at forstå randen. Cykler med hydrauliske skivebremser skal betjenes af en autoriseret mekaniker.

Fix gnidningsbremser

Løft cyklen ud af jorden og drej hvert hjul. Hvis gnidningen er meget svag, kan problemet løses ved hjælp af bremsejusteringsskruen. Du finder denne lille skrue på bremsen af ​​hjulkanten.

Drej skruen langsomt med en lille Phillips skruetrækker i begge retninger, indtil bremsen ikke længere kommer i berøring med fælgen (se A). Arbejd langsomt, og ofte drej hjulet for at tjekke for gnidning. En lille justering skal være tilstrækkelig.

Alvorlig gnidning kræver justering af bremsekablet. Ved hjælp af en justerbar nøgle eller en unbrakonøgle, løsnes møtrikken, der holder bremsekablet til selve bremsen. Lad kablet løsne lidt og genmonter møtrikken.

Spin hjulet for at teste for gnidning. Klem bremsehåndtaget et par gange for at være sikker på, at den nye slæbe i kablet har nået bremsen. Løsn kablet yderligere, hvis det er nødvendigt.

Gentag trin 1 til 4 for det andet hjul.

Fastgør glidebremser

Umiddelbart foran styret er bremsearmen en skruejustering, gennem hvilken bremsekablet passerer. Drej justeringen mod uret for at tilføre spændingen til bremsekablet og derved øge bremsekraften (se B).

Test bremserne for tilstrækkelig spænding. Hvis du kan trække bremsespaken helt tilbage til styret, skal du fortsætte med at trække spændingen.

Hvis regulatoren ikke tilføjer tilstrækkelig spænding, skal bremsekablet trækkes tættere på bremsen. Ret justereren til midten af ​​justeringsområdet ved at give det nogle få omdrejninger med uret.

Følg bremsekablet til, hvor det fastgøres til bremsen. Løsn møtrikken, der holder kablet til bremsen, med enten en justerbar nøgle eller en unbrakonøgle (se C).

Træk kablet stramt ved hjælp af et tang (se D). Mens du holder kablet stramt, skal du forsyne bremsekablet ved at spænde møtrikken med en skruenøgle.

Gentag trin 1 til 5 for den anden bremse. Kør cyklen for at teste bremserne. Hvis du har lagt for meget spænding og bremserne gnider lidt, skal du prøve at dreje skruen juster med uret. Dette vil fjerne lidt spænding fra bremsekablerne.

Del:
Kommentarer