SĂĄdan spiller du Rugby

SĂĄdan spiller du Rugby

Rugby er en fuld-kontakt sport, der ligner amerikansk fodbold. Kampene er 80 minutter lange, med to 40 minutters halvdele. Feltet ligner en fodbold- eller fodboldbane, 120 til 140 meter lang og op til 70 meter bred. Bolden er større og mere aflang end en amerikansk fodbold, 11 til 13 inches lang, der vejer 13,5 til 15,5 ounces.

Game Play

Hold fremme bolden ved at løbe eller sparke det. Spillere kan passere bolden til og fra hinanden, men ikke fremad. Defensive spillere forsøger at tackle boldbæreren, som i fodbold. Spillere scorer ved at køre bolden forbi den modsatte "prøve linje" eller sparker det gennem målposterne. Der er to lignende former for sporten, Union Rugby og League Rugby, med nogle forskellige scoring værdier og regler.

Metoder til scoring

Den mest værdifulde målsætning, et "forsøg", opnås ved at fremme bolden forbi prøvelinjen - rugbyens version af mållinjen i amerikansk fodbold. Rugby har H-formede målposter og tre måder at score gennem disse stillinger: Konverterings spark efter et vellykket forsøg, sted spark efter en straf og et drop-spark under spillet.

Union Rugby Regler

Union play indeholder hold på 15 på banen, otte fremad og syv ryggen samt erstatninger. Efter tackler, konkurrerer holdene bolden med en "ruck" eller en "maul." En prøve er 5 point værd. Efter et forsøg scorer et vellykket konverteringsspark 2 point. Et spark til målet efter en straf er 3 point værd, som det er et vellykket drop-kick.

Rucks and Mauls

Efter at være tacklet til jorden, skal en spiller frigive bolden. I henhold til EU-reglerne udgør en "ruck". En gruppe spillere fra begge hold samles over den løse bold og forsøger at flytte den til deres side med deres fødder, mens de skubber mod deres rivaler. Når en spiller håndteres retfærdigt under Unionens regler, danner en "maul" form. Fremad fra hver side låses på boldholderen og forsøger at kæmpe bolden tilbage til deres side med deres hænder og arme.

League Rugby Regler

Denne form for rugby har teams med 13 - seks frem og syv ryggen - plus erstatninger. Efter at have tacklet hold, taler de ikke bolden som de gør i Unionen. I stedet "spiller de bolden". Liga scoring varierer fra Union scoring. Et forsøg er værd 4 point, med et efterfølgende konverteringsspark scoring 2 point. Et succesfuldt stedspark efter en straf er 2 point værd, mens et succesfuldt faldspark under spillet er 1 point. Hvis et hold ikke scorer før det lider seks tackler, skal det opgive bolden. Normalt gør et hold det ved at sparke bolden på den sjette besiddelse for at flytte det andet hold tilbage. Unionens regler har ingen sådan seks-taktsbegrænsning.

Spil bolden

Efter en tackle under League regler, er der ingen ruck eller maul. Den tacklede spiller står op, placerer bolden foran sin fod og bruger derefter sin fod til at rulle bolden tilbage til den næste modtager på hans hold. Det forsvarende hold skal sikkerhedskopiere 10 meter. De to forsvarere, der bevogter "play the ball" området står bag den anden. De kan gå videre, da bolden bliver rullet tilbage af den tacklede spiller. Afspilningen fortsætter.

Scrum

Når en bolddrager mister bolden på banen, får forsvaret bolden og en scrum-form blandt fremadspillerne - otte spillere under EU-regler og seks under liga-regler. Forward fra holdene binder sammen. Holdet i besiddelse sætter bolden på jorden mellem siderne. De to sider skubber mod hinanden og kæmper for at få besiddelse. Målet er at sparke bolden tilbage bag din side og genstarte spillet.

Del:
Kommentarer