Sådan sørger du for en død smagsløbe

Sådan sørger du for en død smagsløbe

I modsætning til folkelig tro dør smagsløg ikke rent faktisk. Når du brænder din tunge ved at drikke for-varm kaffe, er det for eksempel cellerne i knoppen, der bliver røde og bliver desensibiliserede, ikke smagsløbet selv. Heldigvis genbruges smagsløgsceller inden for en periode på ca. 12 dage, så beskadigede celler er hurtige at forsvinde og erstattes med nye, fuldt funktionelle smagsreceptorer. At vide, at du får din smagsoplevelse snart, er måske ikke den bedste trøst for nogen, der bare brændte tungen, men nogle metoder lindrer beskadigede smagsløgceller i mellemtiden.

Påfør isbiter til den beskadigede del af tungen. Dette beroliger midlertidigt smagsløgscellerne og giver dig smertelindring. Du kan bruge hele isbiter eller knust is til dette. Placer isen i en plastikpose og hold posen over den brændte del af tungen så længe du ønsker det. Alternativt kan du hoppe over plastikposen og lade bare isbiter smelte på tungen.

Forkæl dig selv med is eller popsicles. Koldt behandler som disse fortsætter med at berolige beskadigede smagsløg, især hvis du har brændt dem ved at indtage noget ekstremt varmt. Tillad is eller popsicles at sidde på tungen, så kulde kan sive ind for maksimal fordel.

Tillad din tunge at helbrede. Du må muligvis beskæftige dig med manglende fornemmelse, når du spiser i nogle dage til en uge, men beskadigede smagsløgceller forsvinder inden for to uger. Fortsæt med at anvende isterninger og kolde behandler til tungen efter ønske, indtil du får fuld fornemmelse fra dine smagsløg.

Tips

Hold dig væk fra krydrede eller sure fødevarer, indtil dine smagsprøveceller regenererer. Disse typer af mad kan irritere skader på smagsløgene og forårsage ubehag. Lad varme fødevarer køle tilstrækkeligt, før de spiser, for at forhindre yderligere skade.

Del:
Kommentarer