Sådan sænkes urinsyre

Sådan sænkes urinsyre

Har du nogensinde oplevet den ubehagelige smerte ved gigt? Smerten fra gigt er uforglemmelig og anses af læger at være blandt de værste i medicin. Gigt er forårsaget af forhøjede niveauer af urinsyre, der kan danne nålagtige krystaller, som deponeres i uheldige led, såsom storåen, knæet eller håndleddet. Når urinsyre krystaller er til stede, forårsager den pludselige indtræden af ​​invaliderende hævelse, rødme, varme og smerte. I mange tilfælde er høje urinsyreindhold resultatet af dårlige kostvalg. Med korrekt ernæring og smartere livsstilsvalg kan personer nedsætte urinsyre og forhindre episoder af gigt.

Reducer purinforbruget til at nedsætte urinsyre. Puriner er kemikalier, som naturligt forekommer i nogle fødevarer. Når disse purinkemikalier indtages og metaboliseres, fremstilles urinsyre. Alt kød (rødt eller hvidt) og skaldyr indeholder moderate mængder purin og er direkte korreleret med forekomsten af ​​gigt. Visse varer indeholder meget høje niveauer af purin, herunder dyreorganiske kød, såsom sødebrød, oksekød nyrer og lever samt visse skaldyr såsom ansjos, sardiner og tunger. Interessant nok er forbruget af purinerige bælgfrugter, korn (bortset fra øl) og grøntsager ikke længere forbundet med gigt. Mange lægge steder forkert modvirker forbrug af purinrige grøntsager.

Undgå alle alkoholprodukter. Nogle ting som øl og visse spiritus indeholder høje niveauer af puriner, som øger urinsyre niveauerne. Endnu vigtigere er alle alkoholholdige produkter forhindret i din krop i at fjerne urinsyre. Som følge heraf øges risikoen for gigt dramatisk med ethvert alkoholforbrug. Alkohol forårsager også dehydrering, som igen kan predisponere for urinsyre-krystalaflejring i modtagelige led.

Spring over alle sukkerholdige sodavand, der indeholder høj fructose majs sirup til lavere urinsyre. High fructose majs sirup direkte øger indholdet af urinsyre.

Drik 8 til 10 glas vand om dagen. Ved at være godt hydreret kan nyrerne nedsætte urinsyre, og det reducerer chancerne for urinsyre-krystalaflejring i leddene.

Overvej at spise mælkeprodukter med lavt fedtindhold som yoghurt, hytteost og skummetmælk, da det faktisk kan forhindre gigt. Virkningsmekanismen er ukendt, men det kan skyldes mejeriprodukter, der påvirker, hvor hurtigt kroppen er i stand til at fjerne urinsyre.

Gå efter superfrugter som blåbær, jordbær og sorte kirsebær, som alle forhindrer gigtangreb ved at hjælpe med at sænke urinsyre niveauerne.

Tag et vitamin C supplement, da det kan reducere forekomsten af ​​gigt ved at forhindre nyrerne i at reabsorbere urinsyre, hvilket igen vil nedsætte urinsyre.

Brug en middelhavs kost. Olivenolie, nødder, frugt og grøntsager, hele korn samt fede fisk som laks er ikke kun gigt-venlige, men hjerte sundt.

Tips

Høje urinsyre niveauer ses typisk hos personer, der har andre metaboliske abnormiteter som diabetes, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesteroltal. Nogle medicinske eksperter mener, at et højt urinsyre niveau kan være en markør for større slagtilfælde og hjerteinfarktrisiko.

Advarsler

Høje urinsyre niveauer kan kun diagnosticeres ved at se en læge. Arbejd med din læge for at sænke urinsyreindholdet med kostændringer. Hvis du ikke lykkes, kan din læge anbefale medicin til at nedsætte urinsyreindholdet.

Del:
Kommentarer