Sådan sænkes systolisk blodtryk

Sådan sænkes systolisk blodtryk

Når du får din blodtryksaflæsning på en lægekontor, vil du se to tal opført som f.eks. 120/80. Jo højere antal er dit systoliske blodtryk. Når dette tal er konsekvent højt, er det en tilstand kendt som hypertension. Hypertension kan være meget alvorlig og kan endda føre til døden. Heldigvis er der masser af trin, du kan tage for at sænke dit blodtryk. Alle disse er lette og kan føre til, at du forbedrer dit helbred på flere måder.

Sænk dit daglige natriumindtag. Når du har for meget natrium, virker dit hjerte hårdere, hvilket får dit blodtryk til at stige. Undgå at sætte salt på mad, når du spiser, og køb lavnatriumprodukter, såsom supper og "ikke tilsat salt" snacks.

Erstatning frisk frugt og grøntsager til junk food snacks. Slik og forarbejdede snacks som kager og kartoffelchips kan få dig til at gå op i vægt, hvilket vil øge dit blodtryk.

Få masser af kardiovaskulær træning på daglig basis. Du skal færdiggøre mindst 30 på hinanden følgende minutter med motion hver dag, når du forsøger at sænke dit blodtryk. Dette kan være så simpelt som at tage en rask tur hver nat med din ægtefælle eller vigtige andre. Kardiovaskulære øvelser styrker din hjertemuskel. Et stærkere hjerte behøver ikke at arbejde så hårdt, og dermed tabe dit systoliske blodtryk. Kardiovaskulær træning vil også hjælpe dig med at tabe noget overskydende vægt, hvilket igen fører til en lavere blodtrykslæsning.

Stop med at ryge og begrænse dit alkoholforbrug. Nikotin og alkohol har negative virkninger på dit hjerte, hvilket fører til øget systolisk blodtryk. Alkoholholdige drikkevarer, især øl, kan føre til en stigning i vægten. Dette vil medføre, at dit blodtryk stiger.

Tag skridt til at begrænse og håndtere stress. Der er ingen måde at nogen helt kan fjerne stress fra hans eller hendes daglige liv. Hvordan man håndterer stress, kan dog forårsage en stigning i blodtrykket. Overvej at meditere eller tage lidt tid til stille refleksion, når du føler dig særligt stresset ud. Yoga øvelser kan være en glimrende måde at reducere virkningen af ​​stress på din krop.

Tips

Spørg din læge, hvis du skal tage yderligere skridt for at sænke dit systoliske blodtryk. Nogle læger vil for eksempel fortælle patienter med højt blodtryk for at holde op med at drikke kaffe. Sørg for at følge alle dine læge instruktioner.

Advarsler

Tag ikke højt blodtryk let. Kronisk hypertension kan føre til hjertesygdomme og død. Det er vigtigt, at du tager skridt til at håndtere højt blodtryk, så snart problemet er opdaget.

Del:
Kommentarer