Sådan sænkes højt blodtryk

Sådan sænkes højt blodtryk

Blodtryksmedicin er en type medicin, som en patient ikke bør vilkårligt stoppe uden først at rådføre sig med deres læge. Hvis du har højt blodtryk, og din læge overvejer at lægge dig på medicin, kan du lave nogle ændringer i dit liv for at begynde at sænke dit blodtryk uden medicin. Det er vigtigt at have regelmæssige lægeundersøgelser, og mens du stadig må gå på blodtryksmedicin, er det muligt, at du kan kontrollere dit blodtryk uden en tur til apoteket.

Oprethold en sund vægt. Hvis du er overvægtig, vil hver ti pund du taber, reducere dit blodtryk. Det er især vigtigt for mænd at holde deres midjemåling under 40 tommer, og kvinder skal holde midjemåling under 35 tommer.

Få fysisk. Regelmæssig motion vil bidrage til at sænke dit blodtryk. 30 minutter til 60 minutter for de fleste dage anbefales af Mayo Clinic. De råder over at forsøge at få fat i en uges værd at udøve i en dag.

Spring hurtigmat og gå til en sund kost med masser af friske grøntsager, frugt og fedtfattige fødevarer. Spis mad med rigdom af kalium, som kan reducere virkningerne af natrium.

Slip af saltskakeren. Reduktion af natrium kan reducere dit blodtryk. Når du handler med madvarer, skal du kontrollere etiketter for natriumindholdet.

Tempo dig selv med alkoholen. Ifølge Mayo Clinic kan en lille mængde alkohol nedsætte dit blodtryk, men den fordel er reverseret, hvis du drikker for meget. Mænd skal ikke drikke mere end to drikkevarer om dagen, og kvinder bør ikke drikke mere end en drink om dagen.

Stop med at ryge og undgå brugte røg.

Reducer dit koffeinindtag. Nogle mennesker er mere følsomme over for koffein end andre, fordi koffein vil øge deres blodtryk. Selv dem, der ikke er følsomme overfor koffein, bør ikke drikke mere end to kopper koffeindrikke om dagen.

Styr din stress. Ifølge Mayo Clinic er dommen ud på, hvordan stress påvirker blodtrykket. Det antages, at blodtrykket kan øges midlertidigt ved stress.

Del:
Kommentarer