Sådan sænkes bilirubin

Sådan sænkes bilirubin

Bilirubin er det gule brunagtige stof, der produceres, når leveren bryder sammen eller fjerner gamle røde blodlegemer. Bilirubin sendes derefter ud af kroppen gennem fæces eller afføring, og bilirubin er, hvad der giver afføring sin brune farve. Folk testes for bilirubin for at måle den mængde, de har i deres blod. En nyfødt fuldfødt babys bilirubin-niveau betragtes som høj ved 15-20 mg, men hvis barnet bliver ammeret, vil det normalt hurtigt aftage og begynde at falde alene. I nogle tilfælde kan flertallet af læger dog bestemme, at der skal gøres nogle skridt for at sænke bilirubinniveauet, især hvis barnet ikke ammes, og bilirubinniveauet fortsætter med at klatre.

Sænkning af højt bilirubinniveau hos nyfødte

Begynd med at stoppe amning og supplere med formel, indtil bilirubin begynder at sænke, og genstart derefter amning. Mens babyen er på formel, fortsæt med at pumpe dine bryster for at opretholde korrekt mælkeproduktion eller amning og mindske chancerne for en brystinfektion.

Start om nødvendigt behandling af fototerapi. Lægen kan beslutte at placere din baby under fototerapelys på sygehuset eller et biloptisk bilirubinpakning der kan bruges hjemme.

Foder babyen ofte for at hjælpe med at fjerne bilirubin fra babyens krop. Bilirubinen fjernes fra barnet gennem fæceset, og fordi babyer har tendens til jordblødninger ofte med hyppig fodring, vil dette sænke bilirubinen. Dette gælder især for ammende spædbørn.

Sænkning af højt bilirubinniveauer hos voksne tager en meget anden tilgang

Begynd med at afstå fra alkohol og tobaksforbrug. Alkohol har tendens til at hæve bilirubin i en persons krop og kan være livstruende.

Se på årsagen til det høje bilirubintal, hvis der er en medicinsk tilstand som kræft eller hepatitis, vil behandling af sygdommen være nødvendigt for at sænke bilirubinniveauet. Behandling for nogle medicinske forhold kan kun kræve medicin, mens nogle høje bilirubinbetingelser kan kræve yderligere terapier.

Se om, hvorvidt årsagen til det høje bilirubin skyldes galdesten eller leverproblemer som cirrose, i hvilket tilfælde operation kan kræves for at korrigere bilirubinproblemet. I nogle tilfælde kan endda en levertransplantation være nødvendig, hvis leveren er fuldstændig dysfunktionel.

Prøv nogle alternative terapier til nedsættelse af bilirubin niveauer. Mange alle naturlige alternative terapier er tilgængelige for at sænke bilirubinniveauerne, men du bør diskutere enhver alternativ terapi med en læge, før du starter.

Prøv nogle diætændringer, gulsot og høje bilirubinsymptomer kan skyldes en jernmangel. Mulige diætændringer eller jerntilskud kan hjælpe med at reducere bilirubinniveauerne. Også fastende og kostrestriktioner kan medføre stigning i bilirubinniveauer.

Del:
Kommentarer