Sådan smøres cykelhjulshubs

Sådan smøres cykelhjulshubs

Hvis du føler friktion eller hører slip i dine hjul, når du pedaler, kan det være på tide at smøre dine cykelnav. På ydersiden er navet simpelthen midten af ​​hjulet, hvor egerne konvergerer. På indersiden indeholder navet en aksel og smurt kuglelejer, der holder hjulet drejende med et minimum af friktion. For at smøre dette navsystem skal du fjerne akslen inde fra navet, rense det gamle fedt og generøst smøremiddel indeni. Dette vil holde din cykel kørende glat meget længere.

Trin 1

Fjern hjulet fra cyklen ved at dreje hurtigudløseren. Drej håndtaget til venstre (mod uret) for at løsne og fjerne hjulet. Sæt cyklen til side. Hvis det er et baghjul, skal du først fjerne den bageste tandhjul før du løfter frigivelsespaken

Trin 2

Sæt hjulet på siden med gummidækslet opad. Hvis du ikke har endnu, skal du fjerne dækslet og bruge en lille kegle nøgle til at løsne og fjerne låsemøtrikken.

Trin 3

Læg forsigtigt låget, låsemøtrikken, afstandsstykker og kegler i den rækkefølge, du fjernede dem, på en ren lintfri klud. Skub akslen ud af navskallen. Pas på ikke at miste nogen lejer, som skal sikres i navskålene på hver af navet.

Trin 4

Brug en tynd blyantmagnet eller en skalpel til at fjerne lejerne en efter en fra navskålene. Placer en liberal fedtpotte på enden af ​​skalpellen, som hjælper lagrene til at holde fast i skalpellet. Med lejerne i din håndflade skal du bruge en ren lap, der er sprintet med affedtningsmiddel, for forsigtigt at fjerne noget gammelt smøremiddel. Sæt disse til side i en lille, lavvandet beholder for at forhindre dem i at rulle væk.

Trin 5

Rens forsigtigt resten af ​​navdelen med en bomuldspindel og en spritz af affedtningsmiddel. Sørg for at fjerne noget gammelt smøremiddel inde fra hubskålene, hvor lejerne sidder.

Trin 6

Smør akseltrådene - hvor keglerne, afstandsstykker og låsemøtrikker fastgøres - med en lille smule smøremiddel. Fedtfri indersiden af ​​de rene hub shell-kopper. Eventuelt overskud vil arbejde sig ud af navet, så sørg ikke for at tilføje for meget smøremiddel.

Trin 7

Udskift lejerne i kopperne og anbring et tyndt lag fedt på toppen med en bomuldspindel. Indsæt akslen og udskift keglerne, afstandsstykker, låsemøtrikker og gummikapsel. Sæt dit hjul på cykelrammen igen. Forsigtigt pedal for at sikre, at navfriktionen minimeres.

Del:
Kommentarer